Foto: DELFI
Iespējams, Latvijā tomēr daļēji atļaus medības ar lokiem un bultām, tomēr šāda medību veida cienītāji savu kaislību varēs piekopt, tikai medījot nebrīvē audzētus savvaļas dzīvniekus un nelimitēti medījamo sugu dzīvniekus, piemēram, bebrus, zaķus un vārnas.

To, gatavojot galīgajam lasījumam Medību likuma grozījumus, trešdien nolēma par likuma sagatavošanu atbildīgā Saeimas Tautsaimniecības komisija.

Aprīļa vidū, skatot likumu otrajā lasījumā, Saeimas vairākums gan noraidīja normas, kas paredzēja atļaut Latvijā medības ar lokiem, tomēr Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns ( V) atkārtoti iesniedzis priekšlikumu, kas paredz atļaut medības ar loku.

Priekšlikums guva atbildīgās komisijas vairākuma atbalstu. Tiesa gan, šādas medības, iespējams, drīkstēs piekopt tikai medījot nelimitēto sugu dzīvniekus, kā arī savvaļas dzīvniekus, kuri tiek audzēti nebrīvē, piemēram, tā dēvētajos briežu dārzos.

Latvijas Mednieku savienības pārstāvis Jānis Baumanis komisijas sēdē gan uzsvēra, ka Latvijas mednieku interese par iespējām medīt tā dēvētajos briežu dārzos ir visai maza.

Viņaprāt, nav arī saprotams, kādēļ Saeimas deputāti nolēmuši mainīt savu attieksmi pret loka medībām. " Ja iepriekš arguments bija dzīvnieku ciešanas, rodas jautājums, vai briežu dārzos dzīvnieki cieš mazāk," norādīja Baumanis.

Par grozījumiem Medību likumā vēl lems Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!