Foto: Reuters/Scanpix
VAS "Latvijas Loto" sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) ir izstrādājusi koncepciju valsts mēroga izložu projekta uzsākšanai, lai finansiāli atbalstītu sportu Latvijas izglītības iestādēs, kā arī nometnes "Personības akadēmija" rīkošanu, liecina Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums.

"Latvijas Loto" plāno rīkot divas tematiskas loterijas – pirmo reizi Latvijā interaktīvo izlozi ar geotargetinga principu "Sporto visi!" un īpašu momentloteriju ar lielo laimestu vismaz 100 000 eiro apmērā – "Sporta loterija".

"Sporta loterijas" pārdošanu paredzēts uzsākt nākamā gada maijā, bet interaktīvo izlozi paredzēts uzsākt 2021. gada septembrī. Tās ietvaros reizi nedēļā tiks izlozēti nedēļas laimētāji un vienlaicīgi arī noteikta ģeogrāfiski tuvākā izglītības iestāde, kura piedalās projektā "Sporto visa klase" un kura varēs saņemt 5000 eiro skolas sporta dzīves uzlabošanai. Gada laikā finansējumu paredzēts piešķirt 52 izglītības iestādēm.

Ar loterija paredzēts finansiāli atbalstīt arī LOK "Personības akadēmijas" organizēšanu. Tā mērķis ir atrast potenciālos jaunos talantus sportā un ar vasaras nometnes palīdzību atbalstīt veselīga un sportiska dzīves veida nostiprināšanu un intereses veidošanu par tālāko izaugsmi sportā, skaidrots informatīvajā ziņojumā.

Plānots, ka abu izložu apgrozījums katru gadu sasniegs 4 000 000 eiro, nesot papildu peļņu.

Loteriju projektu plānots uzsākt 2021. gada maijā un turpināt to ik gadu bez termiņa ierobežojuma, ja tiek sasniegti apgrozījuma, peļņas, kā arī sociālie mērķi.

Jau vēstīts, ka līdz šim nozīmīgākais nacionālās momentloterijas projekts, ko pēc Finanšu ministrija iniciatīvas rīkoja "Latvijas Loto", ir Simtgades loterija.

Kopš Simtgades loterijas projekta uzsākšanas 2017. gada aprīlī trīs mācību gadu noslēgumos Simtgades izcilnieka stipendiju jau saņēmuši 1045 vidējo izglītības iestāžu izvirzītie spožākie absolventi. Kopumā minētajā periodā sabiedriskā labuma mērķim novirzīti 522 500 eiro.

Pārdošanā šī gada beigās tiks laists jau devītais miljons Simtgades loterijas biļešu, un ir uzsākts darbs pie desmitā miljona biļešu dizaina izstrādes.

Laika periodā no 2017. gada aprīļa līdz 2020. gada 30. septembrim kopējais Simtgades loterijas apgrozījums ir 37,9 miljoni eiro, un pienesums valsts budžetā pārsniedz 6 miljonus eiro.

Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvais ziņojumu valdība uzklausīs ceturtdien, 5. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!