Ar Rīgas pilsētas svētku rīkošanu NATO kandidātvalstu sanāksmes laikā 5. un 6.jūlijā Rīgas dome cer piesaistīt arī ārvalstu mediju un tūristu uzmanību pilsētai.
Rīgas izpilddirektors Māris Tralmaks otrdien žurnālistiem stāstīja, ka pilsētas svētki palielina ekonomisko aktivitāti pilsētā, ienākumus pilsētas budžetā, tie nepieciešami "ne tikai mums uz vietas, bet veicina arī attiecības un investoru piesaisti". Svētku rīkošana sanāksmes laikā piesaistīs ārvalstu interesi, klāstīja Tralmaks. Rīga plāno rīkot pilsētas svētkus katru gadu, un nākamgad tie būs piesaistīti dziesmu svētkiem.

Savukārt šogad 5. un 6.jūlijā Doma laukumā būs ritmiskās mūzikas festivāla mazo grupu priekšnesumi, ērģeļmūzikas festivāls Doma baznīcā, laukumā pie Pēterbaznīcas no pulksten 10 līdz 19 būs lietišķi dekoratīvās mākslas tirdziņš, vakarā no pulksten 18 līdz 19 - muzikālo kapelu, tautas mūzikas mākslinieku priekšnesumi, Pēterbaznīcā būs mākslas izstāde.

Pie strūklakas pie Latvijas Nacionālās operas un pie Rīgas Kongresu nama spēlēs džeza grupas, Mazās ģildes dārzā, Vērmanes dārzā un Bastejkalnā skanēs pūtēju orķestru mūzika, pie Brīvības pieminekļa 5.jūlijā no pulksten 18 līdz 19 notiks Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra un Jūras spēku orķestra defilē, bet 6.jūlijā no pulksten 14 līdz 19 - pūtēju orķestru koncerts.

5.jūlijā Rātslaukumā no pulksten 19.45 līdz 23 plānots koncerts, kurā piedalīsies Marija Naumova un citi, bet pie Rīgas Kongresu nama no pulksten 19 līdz 22 koncertēs bigbends "Rīgas ritmi", "Baltic Percussion band" un citi.

Savukārt 6.jūlijā pie Kongresu nama no pulksten 19 līdz 21.30 notiks galā koncerts "The New York Voices". Bet 11.novembra krastmalā no pulksten 12 līdz 23.30 būs Nacionālo bruņoto spēku vienību pasākums, no pulksten 12 tirdziņš un kafejnīca, izstāde peldošajā izstāžu galerijā "Noass", no pulksten 18 līdz 22 muzikālo grupu koncertprogrammas, bet no pulksten 22 līdz 23.30 uzstāsies grupa "Prāta vētra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!