Nedēļas izskaņā Amatas novada Nītaurē noritēja trešie bērnu un jauniešu svētki "Taureņu vasara 2014", kas šogad pulcēja 300 dalībniekus no Nītaures un Amatas novada, kā arī citām vietām Latvijā.

Šogad svētki bija dubultīpaši, jo pasākuma rīkotāji, jauniešu organizācija "Nītaureņi", atklāja savu unikāli radošo "Nītaureņu skolu", piedāvājot plašu aktivitāšu programmu, pastāstīja organizācijas pārstāvis Mārtiņš Šteins.

Vairāk kā trīs stundu garumā "Nītaureņu skolas" meistari sniedza iespēju "Taureņu vasara 2014" dalībniekiem piedalīties dažādās meistardarbnīcās. Kulinārijas meistardarbnīcā bija iespēja izcept gardāko un mākslinieciski skaistāko pankūku, mākslas darbnīcā varēja apgleznot akmeņus latvju zīmju noskaņās vai citā sev tīkamā veidā, dabaszinību darbnīcā bija iespēja samīļot, paglaudīt un sabučot vietējos Nītaures trušus.

Erudīcijas meistardarbnīca deva iespēju gan mazam, gan lielam sacensties ar zināšanām par mulfilmām, pasaku tēliem un citiem interesantiem uzdevumiem. Draugi no Skujenes "Rotaļu stūrītī" kopā ar svētku dalībniekiem ļāvās rotaļām, spēlēm un atraktīvām izdarībām. Svētku laikā mums bija pašiem savs "Taureņu teātris", kurš svētku noslēgumā priecēja dalībniekus ar īpašu teatralizētu uzvedumu.

Ikviens interesents varēja baudīt jaunākās multfilmas kino istabā, kā arī atpūsties un iemūžināt sevi grāmatmīļu fotostūrītī. Starp visu meistardarbnīcu apmeklējumiem ģimenes varēja uzspēlēt galda spēles, aplūkot Nītaures aptiekas organizētā zīmējuma konkursa darbu istādi un mieloties ar kādu pašu gatavotu našķi saldumu tirdziņā.

Svētku vidū kulminācija bija ielu vingrotāju grupas "Street Warriors" šovs, kas dažbrīd lika pat sastingt, skatoties uz Ogres jauniešu drosmi un ielu vingrošanas mākslas demostrējumiem. Visas meistardarbnīcas apmeklēot un sakrājot visu meistardarbnīcu vērtējumus – īpašās svētku uzlīmes, katrs ieguva kādu balviņu par atmiņu no svētkiem, kā arī piedalījās lielajā svētku izlozē, kurā daudzi laimīgie ieguva vērtīgākas balvas, tostarp atpūtu "Annas Hotel".

Svētku noslēgumā neizpalika lielā un gardā svētku torte, kā arī daudzo sirsnīgo paldies teikšana visiem, kas ļāva svētkiem notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!