Foto: Attēls no notikuma vietas
Piektdien, 4. decembrī, ar šautu brūci atrasts SIA "Gros Auto grupa" īpašnieks Gunvaldis Groskops, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Valsts policija (VP) portālam "Delfi" apstiprināja, ka Babītes pagastā ceļa posmā uz Brīvkalniem automašīnā tika konstatēts vīrieša līķis ar šautu brūci.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, izdarīta pašnāvība.

Ir nozīmētas ekspertīzes un policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Par notikušo ir ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12. nodaļas, kura aptver noziegumus, kas saistīti ar nonāvēšanu. Izmeklēšanās interesēs šobrīd plašāku informāciju likumsargi nesniedz.

Groskops dzimis 1963. gadā. Vairākas reizes iekļauts miljonāru sarakstā: 2003. gadā žurnāls "Klubs" minējis Latvijas 300 "Eiro/Dolāru" miljonāru sarakstā, savukārt 2008. gadā laikraksts "Dienas Bizness" Groskopu minējis "Latvijas 1000 miljonāru" sarakstā.

Viņš ir vienīgais SIA "Gros Auto grupa" īpašnieks.

Uzņēmums reģistrēts 1994. gadā un tā pamatdarbība ir vieglo automobiļu rezerves daļu, motoru eļļu, riepu un piederumu mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. "Gros auto grupa" pamatkapitāls ir 1,399 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Gunvaldim Groskopam.

Oktobrī Rīgas rajona tiesa izbeidza SIA "Gros Auto grupa" tiesiskās aizsardzības procesu.

Kā liecina dati "Lursoft", uzņēmumam līdz šā gada 26. novembrim bija uzkrāts nodokļu parāds 1,67 miljonu eiro apmērā. Šā gada maijā uzņēmums saņēmis valsts atbalstu, kas paredz nodokļu maksājumu sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu "Gros Auto grupa" šā gada 20. februārī piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā.

Pērn tā apgrozījums bija 8,9 miljoni eiro, bet zaudējumi – 2,13 miljoni eiro. Kompānijā strādāja 119 darbinieki.

Uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā 2019. gadā sasniedza 1,96 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!