Pirmdien 30.janvārī Valsts komisija pieņēma ekspluatācijā daudzfunkcionālo halli “Arēna Rīga” Skanstes ielā 21, kur notiks šī gada Pasaules čempionāta (PČ) hokejā spēles, savukārt “Skonto” hallei piegādātas ledus saldēšanai nepieciešamās iekārtas.
“Arēnas Rīga” pieņemšanas komisija, kurā darbojās arī Valsts Būvinspekcijas speciālisti, klātienē iepazinās ar objektu, kā arī pārbaudīja atbildīgo valsts un pašvaldību institūciju (VUGD, Valsts darba inspekcijas u.c.) atzinumus par būvju, iekārtu un drošības sistēmu atbilstību normatīviem.

Arēnas būvnieki informēja, ka līdz arēnas atklāšanai, kas notiks 15.februārī, tiks pabeigta mēbeļu montāža un atsevišķi interjera iekārtošanas darbi, kā arī novākti celtnieku vagoniņi, informēja halles būvnieki.

Savukārt "Skonto" hallei piegādātas 2006.gada PČ hokejā nepieciešamās ledus saldēšanas iekārtas, informēja SIA “Stadions” pārstāvi Kaspars Funts. Ledus saldēšanas iekārtu montāža notiks paralēli tribīņu uzstādīšanai.

Saskaņā ar līgumu vispārbūvnieciskie darbi "Skonto" kompleksā jāpabeidz līdz šā gada 1.martam, savukārt atbilstoši PČ vajadzībām ar samontētām tribīnēm un uzstādītām ledus saldēšanas iekārtām jābūt gatavai 29.martā.

Būvniecības kompānijas pārstāvis informēja, ka "Skonto" hallē pabeigta nesošo siju stiprināšana, ierīkoti nepieciešamie papildus inženiertehniskie tīkli. Hallē iekārtošanai ir gatavas darba telpas "Skonto" halles apkalpojošajam personālam, PČ hokejā izpilddirekcijai un Starptautiskajai ledus hokeja federācijai (IIHF), kā arī TV birojam. Janvāra vidū izbūvētas arī hokejistu ģērbtuves, kur būs arī slidu asinātavas, inventāra noliktavas, inventāra apkalpošanas telpas, treneru telpas.

Šobrīd turpinās divstāvu ēkas celtniecība starp "Skonto" halli un Hanzas ielu, kur tiks izbūvētas telpas PČ izpilddirekcijai, IIHF, čempionāta sponsoriem, kā arī ēdināšanas komplekss īpašiem viesiem, kas labiekārtošanai tiks nodotas 15.martā. Bet ēkas un apkārtējās teritorijas labiekārtošana notiks līdz aprīļa vidum.

Sporta spēļu laikā “Arēnā Rīga” būs aptuveni 10 500 skatītāju vietu, savukārt koncertus vienlaikus varēs apmeklēt līdz pat 12 500 skatītājiem. Bet “Skonto” hallē PČ hokejā varēs vērot 6700 skatītāji.

Jau ziņots, ka “Skonto” halles pielāgošana PČ hokeja spēļu organizēšanai izmaksāja aptuveni 3,7 miljonus latu. Tiesā liela daļa no PČ organizēšanai vajadzīgajām ierīcēm – saldēšanas iekārtas, tribīnes, papildus apgaismojums u.c. tiek nomāti un pēc PČ beigām tiks novākit, informēja halles pārstāvji.

Savukārt “Arēnas Rīga” būvniecība pēc sākotnējās tāmes izmaksāja 30 miljonus eiro. Kompānijas “Merks” pārstāvis Arnis Lapiņš paskaidroja, ka izmaksas būvniecības laikā, iespējams, pieaugušas būvmateriālu cenu un inflācijas kāpuma dēļ un halles precizētie būvniecības tēriņi tiks precizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!