Foto: Shutterstock
Ceturtdien Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome apstiprināja sabiedriskā pasūtījuma veidošanu 2015.gadam ar visām trim reģionālajām televīzijām - "Re:TV", "OTV" un "RīgaTV 24"; nākamajā gadā raidījumiem tiks mainīts formāts, kā arī nāks klāt jauni raidījumi, pastāstīja televīziju pārstāvji.

2015.gada sabiedriskā pasūtījuma summa visām televīzijām saglabāsies tāda pati, kāda ir šogad - vairāk nekā 348 000 eiro katrai TV.

"Re:TV" veidos līdzšinējos raidījumus tādā pašā apjomā, kā iepriekš - 50 raidījumus gadā piektdienās un 102 raidījumus brīvdienās, žurnālistiem pastāstīja "RE:TV" direktore Aiva Logina. Sabiedriskā pasūtījuma ietvaros televīzija piedāvā divus raidījumus - "Latvijas stāsti. Iedvesmai!" un "Latvijas stāsti. Personības".

Kopumā 2014.gadā "RE:TV" lielākos līdzekļus - vairāk nekā 37 000 eiro - veltījusi tehniskajai attīstībai, 2015.gadā plānots investēt satura kvalitātes uzlabošanā, lai panāktu līdzvērtīgu līmeni starp visām reģionālajām televīzijām.

Logina pastāstīja, ka pēc nonākšanas bezmaksas apraidē "Re:TV" auditorija novembrī, salīdzinot ar tādu paša laika periodu pērn, palielinājusies par 42%. TV operatīvais apgrozījums šā gada desmit mēnešos audzis 3,6 reizes un sasniedzis 720 000 eiro.

2015.gadā "Re:TV" plāno paplašināt saturu ar jaunu raidījumu "Deputāts tuvplānā", "Bērni jautā" un citiem.

Televīzija "OTV" sabiedriskā pasūtījuma ietvaros nākamgad samazinās raidījuma "Nāc TV" regularitāti, bet uz tā rēķina tiks veidots raidījums bērniem "Grāmatu pavēlnieki", pastāstīja "OTV" pārstāve Vita Pliča. Šis raidījums jau patlaban ir skatāms "OTV", taču to nolemts iekļaut sabiedriskā pasūtījuma projektā. Tikmēr pats "Nāc TV" aptveršot plašāku tematisko lomu, arī raidījuma vadītāji būs vairāki.

Savukārt raidījumu "Šodien OTV" plānots pārveidot par vairāk interaktīvu dienas ziņu izlaidumu.

Kopumā vērtējot 2014.gadu, Pliča norādīja, ka tas pagājis TV identitātes meklējumos, "OTV" 2015.gadā turpinās darbības virzienu, kas vērsts uz bērnu un jauniešu auditoriju. Programmu plānots papildināt ar vairāk kultūras pārraižu, iecerēts veidot trīs jaunus autorraidījumus un uzlabot televīzijas tehnisko nodrošinājumu.

Tikmēr "RīgaTV 24" programmā nākamgad saglabāsies tie paši četri sabiedriskā pasūtījuma raidījumi. Plašāk tiks izvērsta pārraide "Globuss", kas vēsta par ārpolitikas situāciju Latvijas kontekstā. Tajā kā eksperti tiks aicināti speciālisti no visas pasaules, pavēstīja TV pārstāvji.

"RīgaTV 24" sevi pozicionē kā pirmo dzīvā ētera televīziju Latvijā, un uz to arī turpmāk tikšot pievērsta uzmanība. 2015.gadā plānots papildināt jau esošos un veidot jaunus raidījumus, turklāt daudzus no tiem interesentiem būs iespējams vērot arī klātienē TV telpās. Patlaban esošajam šovam "Rādi ko vari" nolemts mainīt saturu, vairāk koncentrējot to uz bērnu publiku. Plānots attīstīt arī dokumentālo sēriju "Kas te tik laikmetīgs?", stāstot par dažādiem māksliniekiem.

Kā vēstīts, šodien televīzijas, kas pilda sabiedrisko pasūtījumu, plašākai sabiedrībai atskaitījās par šajā gadā paveikto un informēja par darbības plāniem nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!