Foto: LETA
Ārkārtējās situācijas laikā un divus mēnešus pēc tās darbiniekiem neprasīs veikt obligāto veselības pārbaudi, paredz otrdien, 18. janvārī, Ministru kabinetā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija no 2021. gada 11. oktobra līdz šā gada 28. februārim.

Veselības ministrijā (VM) skaidroja, ka laikā, kad strauji izplatās jaunais Covid-19 infekcijas paveids omikron un būtiski pieaug arī jaunu Covid-19 inficēto personu skaits, būtu lietderīgi paredzēt normu, kas ļauj darba devējam nodarbināt darbinieku bez obligātās veselības pārbaudes veikšanas. Ministrijā uzskata, ka šāds regulējums samazinātu kontaktu skaitu personām, apmeklējot ārstniecības iestādes, lai veiktu obligāto veselības pārbaudi.

Valdība lēma uz ārkārtējās situācijas laiku, kā arī divus mēnešus pēc tās, atļaut nodarbināt personu bez obligātās veselības pārbaudes.

Tomēr minētā norma neattiecas uz gadījumiem, kad darbiniekam ir jāveic pirmreizējā veselības pārbaude, stājoties darbā, vai ja darbinieks strādā īpašos apstākļos, piemēram veic darbu augstumā, strādā ar bīstamām iekārtām un citus paaugstinātas bīstamības darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!