Ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) ģimene ir tikusi pie jauna mitekļa jūras kāpu aizsargjoslā, kas juridiski ir noformēts kā palīgceltne - klēts, bet reāli izskatās pēc pilnvērtīgas dzīvojamās mājas, trešdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums "Panorāma".
Saskaņā ar normatīvajiem aktiem jaunas ēkas 300 metru attālumā no jūras krasta ir atļauts būvēt vienīgi tad, ja tās nepieciešamas saimnieciskām vajadzībām kā palīgbūves. Šādos gadījumos ēkas ir atļauts celt neierobežotā daudzumā, turklāt vēlāk tās iespējams arī oficiāli pārveidot, piemēram, par atpūtnieku namiņiem vai ko tamlīdzīgu. Šādas iespējas jūras piekrastē ir izmantojuši daudzi īpašumu saimnieki, atzīmē "Panorāma".

Riekstiņš ar LTV žurnālistiem klātienē par savas jaunās klēts pielietojumu runāt nevēlējās, taču ar preses sekretāra starpniecību ministrs skaidrojis, ka, pirmkārt, minētā būve ir viņa dzīvesbiedres īpašums, bet, otrkārt, politiķa sieva īpašumu iegādājusies jau faktiski pabeigtu ar saskaņotām būvniecības atļaujām. Šādos apstākļos Riekstiņš savu dzīvesbiedri uzskata par īpašuma labticīgu ieguvēju, tāpēc nesaskata savas ģimenes rīcībā ko sliktu.

Valmieras reģionālā vides pārvalde ir veikusi reidu, kurā konstatēts, ka ir daudz zemes īpašnieku, kas, visticamāk, negodprātīgi izmanto būvniecību reglamentējošos normatīvo aktus. Lielākā atbildība šajos gadījumos ir jāuzņemas pašvaldību būvvaldēm, kurām būtu jāseko, lai piejūras īpašumos tiešām taptu tikai palīgbūves, nevis iespaidīgi savrupnami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!