Foto: F64

Ārlietu ministrija pauž gandarījumu par 24. novembrī panākto E3+3 valstu un Irānas vienošanos par kopīgu rīcības plānu Irānas kodolprogrammas jautājumā. Vienošanās ir nozīmīgs solis ceļā uz šī jautājuma risinājumu diplomātiskā un caurskatāmā veidā.

Vienlaikus starptautiskajai sabiedrībai un Irānai ir jāturpina darbs, lai nodrošinātu rīcības plāna pilnīgu īstenošanu, un stingri jāsaglabā mērķis panākt visaptverošu ilgtermiņa vienošanos Irānas kodolprogrammas jautājumā. Tā tiktu vairota drošība un stabilitāte visā Tuvo Austrumu reģionā.

Saskaņā ar 24. novembra plānu Irāna turpmākajos sešos mēnešos apņemas ierobežot savu kodolprogrammu, kā arī cieši sadarboties ar Starptautiskās Atomenerģijas aģentūru. Uz Irānu tiktu attiecināti atbilstoši starptautisko sankciju atvieglojumi. Līdz ar plāna izpildi tiktu mazinātas starptautiskās sabiedrības bažas par Irānas kodolprogrammas attīstību un nodrošināti apstākļi sarunām par ilgtermiņa vienošanos.

Ārlietu ministrija novērtē sarunu vadītājas no E3+3 valstu puses, Eiropas Savienības augstās pārstāves Ketrīnas Eštones, ieguldījumu sarunu procesa veiksmīgā attīstībā.

E3+3 formātu veido Francija, Lielbritānija, Vācija, kā arī ASV, Ķīna un Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!