Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) izdevies noskaidrot iespējamos vainīgos saistībā ar nakts redzamības ierīču pazušanu no armijas noliktavām, kas ir NBS sastāvā. No amata atstādinātas trīs personas un viena no viņām – atvaļināta no dienesta, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš atzina, ka "tas ir ļoti nepatīkams gadījums un piemērs tautas teicienam, ka viens darvas piliens var samaitāt visu medus mucu".

Ierīču pazušanu atklājuši pašu NBS, ierosināts kriminālprocess un noskaidroti iespējamie vainīgie.

"Visi vainīgie tiks bargi sodīti un izvērtēts visu amatpersonu atbildības līmenis šīs lietas ietvaros," LTV sacīja Kalniņš.

Šajā lietā vēl turpinās izmeklēšanā. Tā kā tā vēl nav beigusies, tad plašāku informāciju šobrīd NBS nesniedz.

Kalniņš vien sacīja, ka šajā lietā iesaistītās personas bijušas materiāli ieinteresētas – ierīces zagtas, lai tās tirgotu.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija (AM) iepriekš raidījumam "Panorāma" apstiprināja, ka aprīkojuma iztrūkums konstatēts pagājušajā gadā veiktās inventarizācijas laikā.

Par notikušo bruņotajos spēkos sāktas divas dienesta pārbaudes, pēc kurām ierosināts arī kriminālprocess. Tā detaļas ministrija gan neatklāja.

AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins pastāstīja, ka šī notikuma rezultātā ir ierosinātas divas dienesta pārbaudes un viens kriminālprocess, kurš arī ir ar pirmajiem rezultātiem. "Konkrētas iekārtas, konkrēts inventārs ir atrasts, un ir noskaidrotas šīs personas," teica Galkins.

Tā kā izmeklēšana vēl turpinās, ministrija neatklāja, cik liela daļa nozudušā aprīkojuma atrasta un cik lieli zaudējumi bruņotajiem spēkiem nodarīti. Galkins gan apstiprināja, ka iespējamie vaininieki ir bruņoto spēku pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!