Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) iebilst valdības vēlmi "iesaldēt" algas, informē LBAS.

LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers uzskata, ka pretēji publiskajā telpā paustajam viedoklim par inflācijas drīzu samazināšanos, pavasarī tā varētu būt sasniegusi jau 15%, kas neapšaubāmi pasliktinās Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni.

Kā galveno priekšnoteikumu inflācijas novēršanai valdības pārstāvji patlaban redz darba algu iesaldēšanu publiskajā sektorā. Tas nozīmē, ka darba algas valsts un pašvaldību iestādēs strādājošajiem netiks palielinātas. "Mēs nedrīkstam piekrist darba algu iesaldēšanai, jo darba algas bāze publiskajā sektorā ir pārāk zema un mēs jūtami atpaliekam no Eiropas Savienības valstu algu vidējā līmeņa," norāda Krīgers.

Pēc Krīgera teiktā, valdībai vairāk jāvērš uzmanība uz valsts patēriņa ierobežošanu, uz valsts budžeta izdevumu daļas saprātīgu samazināšanu, to saistot ar neracionālajiem valsts institūciju tēriņiem dažādiem grandioziem projektiem, kā arī atsevišķu kategoriju ierēdņu algu palielināšanu, prēmiju izmaksāšanu un dažādu privilēģiju noteikšanu.

"Arodbiedrības vienmēr ir bijušas atvērtas saprātīgam dialogam, ir izteikušas daudzas idejas valsts tautsaimniecības atveseļošanai un valsts budžeta sabalansēšanai, kas diemžēl nav uzklausītas, parādot valdības nevēlēšanos rēķināties ar tautu un reāli paaugstināt tās dzīves līmeni. Tā kā ar runām nekas netiek līdzēts, dažas LBAS dalīborganizācijas jau ķērušās pie darbiem - tiesāšanās ar valsti, streikiem un piketiem, un tikai loģiski būtu, ja proporcionāli valdības cinismam šādas arodbiedrību akcijas vērstos plašumā," norāda Krīgers.

Jau ziņots, ka augstā ekspertu līmenī premjera vadībā tiks sākts darbs pie visaptveroša Latvijas ekonomikas stabilizācijas plāna izstrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!