Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers negatīvi vērtē valdības ieceri samazināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu līdz 90 latiem, jo vienošanās par 100 latu lielu neapliekamu minimumu bija kā "kompromiss" inflācijas zaudējumu segšanai.
Krīgers portālam "Delfi" pauda neapmierinātību ar to, ka valdība vienpersoniski, nekonsultējoties ar sociālajiem partneriem, grasās pieņemt šādus lēmumus, taču pagaidām bija atturīgs par tālāku LBAS iespējamo rīcību.

"Mēs vienmēr esam ar izpratni izturējušies pret valdības lēmumiem, bet patlaban nevar runāt par izpratni, ja netiek vispār sniegta nekāda informācija par valdības lēmumiem un turpmākiem plāniem," sacīja Krīgers.

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Elīna Egle portālam "Delfi" atturējās no komentāriem, norādot, ka pašreiz vēl ir pāragri runāt par valdības ieplānotajām izmaiņām nodokļu politikā. Pēc viņas teiktā, ir nepieciešams redzēt visu notiekošā kontekstu - cik lielu summu Latvija aizņemsies no SVF, kādām programmām iegūtā nauda būs veltīta u.t.t.

Iepriekš valdība piedāvājusi arodbiedrībām kompromisa variantu - nepieprasīt algu palielināšanu, ja valdība apņemas palielināt neapliekamo minimumu no 80 līdz 100 latiem. Savukārt otrdien no rīta kļuva zināms, ka, nodrošināt ekonomikas stabilitātes programmu, kas nepieciešama, lai saņemtu aizņēmumu no Starptautiskā Valūtas fonda, valdība varētu samazināt neapliekamo minimumu līdz 90 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!