Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana nevar būtiski ietekmēt abu valstu attiecības, uzskata aģentūras LETA aptaujātie ārpolitikas eksperti.
Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta direktore Žaneta Ozoliņa uzskata, ka Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana neietekmēs izmaiņās abu valstu attiecībās. Viņa uzsvēra, ka robežlīgums "vienkārši juridiski fiksē to, kas patlaban praksē notiek".

Ozoliņa uzskata, ka līdz ar robežlīguma parakstīšanu "Latvijai rādīsies konkrētības sajūta par to, ka nekādi brīnumi nākotnē nenotiks".

Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš uzskata, ka diez vai robežlīguma parakstīšana varētu uzlabot abu valstu attiecības. Viņš uzsvēra, ka abu valstu attiecību uzlabošana ir atkarīga no Krievijas nostājas, veidojot politiku pret Baltijas valstīm un Latviju.

Viņš arī piebilda, ka robežlīgumu bija iespējams parakstīt 1998.gadā, taču Krievijas puses vilcināšanas dēļ tas netika izdarīts.

Eksperts tomēr uzskata, ka robežlīguma parakstīšana ir uzskatama par soli abu valstu attiecību normalizācijas virzienā. Taču abu valstu attiecības, pēc Lejiņa vārdiem, ietekmē apstāklis, ka Krievija joprojām nevar samierināties ar PSRS ģeopolitiskās telpas zaudēšanu, un nespēja atbrīvoties no savām impēriskajām ambīcijām.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien slēgtā sēdē vienojās noņemt slepenību Latvijas un Krievijas robežlīgumam, pilnvarojot ārlietu ministru Arti Pabriku (TP) to 10.maijā Maskavā parakstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!