Foto: LETA/F64

Sešos no rīta modās profesore un ginekoloģe Dace Rezeberga 2009. gadā, lai paspētu apdarīt darbus. Tā liecina intervija "Ievas Stāstos". Tiesa, tolaik viņas vārdam klāt varēja minēt sešus amatus, taču to skaits pamatīgi "uzbriedis", un 2021. gadā tie bija jau 16 amati un gada ienākumi – 128 630 eiro. Kā iespējams saņemt tik lielu algu? Kas ir šie amati, kā darba pienākumu gūzmu iespējams apvienot? Un, visbeidzot, – kas ir slodzes upuris? Uz kopējā Latvijas veselības aprūpes finansējuma noplukuma fona Rezeberga nav vienīgais mediķis, kura ienākumi tikmēr rotē ap simt tūkstošiem gadā un padsmit amatiem. Profesorei Mārai Pilmanei tie ir 24. Kāpēc tik lielas algas ir tieši Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) senatoriem?

16 amati acu apmānam

Profesori Rezebergu visbiežāk var satikt Rīgas Dzemdību namā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS). Kā sarunā ar "Delfi" stāsta pati speciāliste, darba laiki abās vietās nepārklājas un abos darbos nav jāstrādā pilna slodze. Cik bieži Rezebergu reālajā dzīvē var satikt Austrumu slimnīcā, kur viņa ir galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā, droši nav zināms. Kad "Delfi" zvanīja uz slimnīcas ginekoloģijas nodaļu, klausulē noskanēja strupa atbilde: "Kas? Rezeberga? Te tādas nav." Savukārt slimnīcas preses pārstāve uz jautājumu par speciālistes darba slodzi neatbildēja.

Lai arī amatu speciālistei netrūkst, viņa pati norāda – galvenie ir pašas dēvētie "klīniskie darbi" Rīgas Dzemdību namā un Austrumu slimnīcā. Daudzie amati dažādajās Latvijas slimnīcās esot nedaudz kā acu apmāns

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!