Foto: Publicitātes foto
Ārvalstu vēstniecības līdz šim nav reaģējušas vai vērsušās Ārlietu ministrijā saistībā ar Saeimas deputāta Aināra Šlesera (LPP/LC) izteikumiem par iespējamu noklausīšanos viesnīcās, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrijā līdz šim nav vērsusies neviena vēstniecība un arī pašas ministrijas rīcībā informācijas par iespējamu noklausīšanos viesnīcās nav. Ministrija uzsver, ka viņas kompetences jautājums nav komentēt vai izmeklēt šāda veida izteikumus, jo tam esot attiecīgās struktūras, kas ar to nodarbojas.

Plašākus komentārus pagaidām nesniedz arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Viņa preses pārstāve Zanda Šadre aģentūrai LETA sacīja, ka valdības vadītājs šobrīd atrodas atvaļinājumā un komentārus atkarībā no jautājuma aktualitātes varēs sniegt pēc atgriešanās darbā.

Kā ziņots, Šlesers šorīt paziņoja, ka viesnīcā "Rīdzene" vairāku gadu garumā VIP numuriņos, kā arī konferenču zālēs specdienesti veikuši noklausīšanos.

Šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" Šlesers norādīja, ka viņa rīcībā ir pierādījumi, ka šāda noklausīšanās ir veikta, un šodien viņš par tiem informēs Valsts prezidenta kanceleju.

Šlesers nosauca konkrētus viesnīcas numuriņus, kuros notiekot noklausīšanās. Tajos uzturas ārvalstu un pašmāju augstākā līmeņa amatpersonas.

Šlesers vairākkārt apgalvoja, ka esot vairāki cilvēki Latvijas specdienestos, kuri būtu gatavi sniegt informāciju šajā lietā, taču viņiem nepieciešamas politiskās garantijas, ko var sniegt nevis aizejošais, bet jaunievēlētais Valsts prezidents.

LPP/LC līderis prognozēja, ka ar šo informāciju ir sācies jauns noklausīšanās skandāls "Radissongeita", pēc kura noteikti sekošot liels starptautisks spiediens, un "vairāku Latvijas valsts amatpersonu atrašanās amatā ir vairāk nekā apdraudēta".

Šlesers uzskata, ka pašreizējā situācijā Zatlers esot palicis vienīgā politiski neitrālā persona, taču pēdējā mēneša laikā pirms jauna prezidenta ievēlēšanas viņam būšot jāparāda, vai viņš ir gatavs konfliktēt ar politiķiem vai arī gaidīs, kad viņu mierīgi ievēlēs.

Šlesers uzsvēra, ka Zatleram ir jāuzdod noskaidrot, kas veicis pasūtījumu noklausīties ārvalstu pārstāvju sarunas šajā un, iespējams, arī citās viesnīcās, tam noteikti jāpiesaista ārvalstu specdienestu kontrole. "Mūsu specdienestiem ir radusies visatļautības sajūta," norāda Šlesers un kā iespējamo sarunu noklausīšanās mērķi min "interesi, ko domā un runā ārvalstu uzņēmēji un politiķi".

"Esam nonākuši situācijā, ka nevis politiķi vada valsti, bet specdienesti," sacīja Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!