Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja ceturtdien atbalstīja "Rīgas enerģētikas aģentūras" (REA) ieceri veikt pasākumus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku pārliecināšanai par energoefektivitātes pasākumu īstenošanas nepieciešamību mājās.
RD informē, ka aģentūra ar īpašu projektu stimulēs māju apsekošanas (energoauditu) veikšanu un iegūtos rezultātus varēs izmantot daudzdzīvokļu māju renovācijas projektu izstrādei un realizācijai, kas uzlabos māju kvalitatīvos rādītājus un samazinās izmaksas par siltumenerģiju.


Lai projektu sekmīgi īstenotu, plānots izveidot projekta vadības grupu, kuru vadīs Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters. Projekta ietvaros konkursa kārtībā tiks atrasti energoauditori, kā arī konkursa kārtībā tiks izvēlētas tās daudzdzīvokļu mājas, kurām tiks veikts energoaudits.


Pēc energoaudita tiks sagatavoti konkrēti priekšlikumi renovācijas darbu veikšanai, renovācijas izmaksu novērtējums, kā arī aplēsts sagaidāmais enerģijas ietaupījums renovācijas rezultātā.


Viena energoaudita veikšanai vidēji nepieciešami ap 500 latu, tāpēc komiteja atbalstīja "Rīgas enerģētikas aģentūras" (REA) priekšlikumu lūgt finansējumu no Pilsētas attīstības fonda 10000 latu apmērā, lai veiktu energoauditu 20 daudzdzīvokļu namiem. Jautājums par finansējuma piešķiršanu vēl jāskata Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!