Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinets otrdien precizēja kritērijus apgrozāmo līdzekļu granta saņemšanai, paredzot, ka turpmāk atbalstu varēs saņemt arī strauji augoši uzņēmumi, “ portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Līdz ar grozījumiem noteikts, ka atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai varēs saņemt tāds uzņēmums, kas reģistrēts Valsts ieņēmumu dienestā (VID) kā nodokļu maksātājs.

Vienlaikus atbalsta saņēmējam jāatbilst vienam no vairākiem nosacījumiem. Pirmkārt, atbalsta perioda mēnesī tā apgrozījums ir krities vismaz par 20%, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu 2021. gada jūlijā, augustā un septembrī kopā, un šis apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar saimnieciskās darbības ierobežojumiem, kas saistīti ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Otrkārt, atbalsta perioda mēnesī uzņēmuma apgrozījums ir krities vismaz par 30%, salīdzinot ar apgrozījumu 2019. gada atbilstošajā kalendāra mēnesī, un apgrozījums 2021. gadā vismaz trīs mēnešus ir pārsniedzis 10% no 2019. gada atbilstošā kalendāra mēneša apgrozījuma, un šis apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar saimnieciskās darbības ierobežojumiem.

Tāpat valdība apgrozāmo līdzekļu granta un algu subsīdiju programmā apstiprināja tehniska rakstura grozījumus un precizējumus, lai nodrošinātu skaidru izpratni par valsts atbalsta kumulācijas ierobežojumiem un atbalsta maksimālo apjomu, apvienojot atbalstu.

Ministru kabinets šā gada 26. oktobrī apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādātas Covid-19 krīzes atbalsta programmas uzņēmumiem, kuru darbība būtiski ierobežota Covid-19 straujās izplatības dēļ. Krīzē cietušajiem komersantiem pieejama apgrozāmo līdzekļu granta programma un algu subsīdiju programma daļēji nodarbinātajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!