Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs

Sausā laika dēļ ir beidzies šķīdoņa periods uz grants autoceļiem un tie atguvuši nestspēju, līdz ar to gandrīz visi transporta masas ierobežojumi, kas tika ieviesti uz šķīdoņa laiku, ir atcelti, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Saskaņā ar LVC pausto ilgstošais sausuma periods ietekmējis grants autoceļu stāvokli un tie pastiprināti put. Tā kā šādos apstākļos redzamība var būt pasliktināta, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu.

Lai iespēju robežās uzlabotu dzīves apstākļus tiem, kas dzīvo grants autoceļu tuvumā, valsts ceļu uzturētāji VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' (LAU) atsevišķās vietās veic atputekļošanu ar kalcija hlorīdu, proti, ceļa posmu greiderē un tad CaCl₂ pārslas tiek vienmērīgi izkaisītas uz ceļa virsmas. Ja mitrums grants segumā ir nepietiekams, tad pirms kaisīšanas ceļš tiek arī laistīts, skaidro LVC.

Tiesa gan, nepietiekamā finansējuma dēļ, šāda atputekļošana tiek veikta tikai atsevišķās vietās.

Šogad to paredzēts veikt uz 137 kilometriem grants autoceļu, turpretim pērn atputekļošana ar kalcija hlorīdu tika veikta uz 133 kilometriem grants autoceļu, bet 2017. un 2016. gados attiecīgi uz 87 kilometru un 72 kilometru grants autoceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!