Foto: LETA
Patlaban esošais tiesiskais vakuums, kad darba devējam nav tiesības pārcelt citā amatā vai atlaist pret Covid-19 nevakcinētu darbinieku, apgrūtina uzņēmumu darbu un rada liekus izdevumus. Šāda situācija radusies, jo augusta beigās Saeima neatbalstīja Ministru kabineta izstrādātos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredzēja darba devējiem iespēju elastīgāk lemt par nevakcinētiem nodarbinātajiem.

Gan darba devēju, gan darba ņēmēju pārstāvji uzskata, ka šāds tiesiskais vakuums nedrīkst saglabāties un ir jārod steidzams risinājums. Tiesa, katrai no pusēm ir savi priekšlikumi nodarbinātības organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos, tomēr nav skaidrs, vai kāds no tiem tiks skatīts politiskā līmenī un ieviests.

Uzņēmuma AS "SAF Tehnika" vadītājs Normunds Bergs, kurš darbojas arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomēs, "Delfi" atzina, ka jau tagad būtu iespējams atrast formālus iemeslus darbinieka atlaišanai esošo likumu ietvaros, tomēr valstī ir svarīgi radīt risinājumu tieši Covid-19 pandēmijas apstākļiem. "Svarīgi ir pieņemt ātru lēmumu – uz Covid-19 laiku, bet pēc tam varētu domāt par ilgtermiņa risinājumiem, ja tādu būtu nepieciešami," secināja Bergs.

Diskusijas bez iznākuma

Diskusijas par vakcinācijas pret Covid-19 obligātumu atsevišķu amata pienākumu veicējiem tika aktualizētas šā gada vasarā nolūkā veicināt vakcinācijas aptveri. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!