Foto: F64
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārbaudēs 265 augstceltnēs visā Latvijā atklājis daudzus ugunsdrošības pārkāpumus, informē dienests.

60 augstceltnēs nav ierīkota automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, bet 46 objektos tā uzstādīta daļēji. 219 augstceltnēs nav ierīkotas izgaismotas izeju un evakuācijas kustības virzienu norādītājzīmes, piecos objektos tās uzstādītas tikai daļēji.

Evakuācijas izejas neatbilst ugunsdrošības prasībām 68 objektos, bet ugunsdzēsības līdzekļu daudzums ir nepietiekams 67 augstceltnēs. Iekšējā ugunsdzēsības ūdensapgāde nav ierīkota trīs objektos, bet daļēji ierīkota - četros objektos.

Atbildīgā persona par ugunsdrošību nav noteikta 21 augstceltnē, bet par civilo aizsardzību – 211 ēkās. Atbildīgie par ugunsdrošību nav apmācīti 139 pārbaudītajos objektos, bet par civilo aizsardzību – 260 objektos. Instruktāža par ugunsdrošību nav veikta 101 augstceltnē, bet rīcības plāns ugunsgrēka un citu ārkārtas situāciju gadījumos nav izstrādāts 101 objektā.

Civilās aizsardzības plāns nav izstrādāts 250 objektos. Tāpat 151 objektā nav mērīta elektroinstalācijas izolācijas pretestība, bet 11 objektos mērījumi veikti daļēji.

Par ugunsdrošības pārbaudēs konstatētiem pārkāpumiem ugunsdzēsēji noformējuši četrus administratīvo pārkāpumu protokolus.
Jara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!