Piektdien tiks atklāts jaunais Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojums, kas ir viens no lielākajiem atjaunotās valsts laikā Rīgā izbūvētais satiksmes infrastruktūras objekts, informē Rīgas domē.
Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, izbraucot no pilsētas un iebraucot Rīgā no Vidzemes puses, pagājušajā gadā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu tika uzsākta un šogad pabeigta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvniecība.


Būvdarbu laikā ir izbūvēts satiksmes tunelis zem Brīvības gatves, paaugstināts Brīvības gatves līmenis. Ir izbūvēts pilnībā jauns Juglas ielas posms ar rotācijas apli pa jaunu trasi no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei. Ir izbūvētas jaunas nobrauktuves un uzbrauktuves Brīvības gatvei.


Sabiedriskā transporta kustības uzlabošanai būvdarbu laikā Brīvības gatvē izbūvēta arī papildus sabiedriskā transporta kabata no Silciema ielas līdz Juglas ielai ar sabiedriskā transporta pieturvietu, kā arī veloceliņa posms Berģu virzienā, gājēju ietves un gājēju tuneļi brauktuvju šķērsošanai.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!