Foto: DELFI
Piektdien atklās jaunās Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes Sociālās pediatrijas centra telpas, kuras, salīdzinot ar iepriekšējām, ir daudz plašākas, tādējādi ļaujot daudzveidīgāk attīstīt centra darbību.

LU portālam "Delfi" norāda, ka Sociālās pediatrijas centrs bija dibināts jau 1998. gadā kā atjaunotās LU Medicīnas fakultātes nozīmīga struktūrvienība, kas kalpo par klīnisko bāzi medicīnas, pedagoģijas un mākslas studentu apmācībai. "Topošie speciālisti šeit iegūst ne tikai teorētiskās zināšanas par bērnu fizisko un psiholoģisko attīstību, bet iemācās arī atpazīst un izmantojot pārbaudītus sociālās pediatrijas paņēmienus, ārstēt bērnus ar attīstības traucējumiem," uzsver fakultātes dekāne, profesore Ingrīda Rumba- Rozenfelde.

Tāpat paredzēts, ka par atbalstu sociālās pediatrijas virziena attīstībā Latvijas Universitātes Goda doktors – Minhenes Universitātes profesors un medicīnas zinātņu doktors Teodors Helbruge LU direktoram Atim Peičam pasniegs īpašu starptautisku akcijas "Saules mirdzums – kopā augam" pateicības medaļu.

LU Medicīnas fakultāti izveidoja 1919. gada 28. septembrī ārstu gatavošanai, bet padomju laikos likvidēta. To atjaunoja 1997. gada 29. decembrī. Ik gadu LU Medicīnas fakultāte uzņem aptuveni 450 jaunus studentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!