Atklātībā parādījušies vairāki Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes topošās partijas biedri, no kuriem neviens nav plašai sabiedrībai pazīstams - medicīnas profesors Aigars Pētersons, zinātnieks informātikas jomā Ivars Beļinskis, neiroķirurgs Valdis Keris, Rīgas Tehniskās universitātes docents Kārlis Šadurskis un uzņēmējs, "Prudentia" vadītājs Jānis Reirs. Neviens no viņiem iepriekš nav darbojies politikā.
Šie cilvēki trešdienas vakarā ieradās uz pārraidi Latvijas Televīzijā, kurā pirmo reizi publiski tiks nosaukti vēl pieci atbalstītāji bez jau zināmajiem ebreju kopienas līdera Grigorija Krupņikova, mugurkaula ķirurga Āra Audera, uzņēmējiem Andra Kreislera un Valda Lokenbaha.

Pētersons stāstīja, ka nolēmis iesaistīties politikā, jo tic, ka šī partija varēs ko mainīt uz labo pusi un ir "visīstākais no tās atbalstītājiem".

Savukārt Beļinskis norādīja, ka šī būs vienīgā partija, kas ne tikai kaut ko sola, bet reāli mēģinās kaut ko darīt. Viņš pauda, ka Latvijas politikā ir samilzušas problēmas, kuras jārisina, un šīs partijas vārdi "šoreiz ir patiesi".

Keris savu atbalstu topošajam politiskajam spēkam pamatoja ar vēlmi īstenot reformas veselības aprūpē, jo pašlaik vairāk nekā puse iedzīvotāju nav ar to apmierināti.

Ekonomists Reirs BNS sacīja, ka valstī apstājusies izaugsme un ir nepieciešams impulss, lai to attīstītu. "Šī partija varēs sakārtot lietas valstī, jo tam ir nepieciešama politiska griba. Es uzskatu, ka pārvalde ir atrauta no tautas interesēm, tāpēc ir nepieciešams kaut ko mainīt," viņš teica.

Bet docents Šadurskis sacīja, ka Repšes jauno partiju viņš redz kā perspektīvu un tāpēc kā pasniedzējs vēlas strādāt pie izglītības problēmu risināšanas, kas ir viena no Repšes prioritātēm.

Uzņēmumu reģistra datu bāze internetā rāda, ka Keris ir Valda Zālīša pamatskolas atbalsta fonda valdē un Latvijas neiroķirurgu asociācijas valdes sekretārs, Pētersons ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdē, par Beļinski ziņu nav.

Reira vārds parādās saistībā ar septiņiem uzņēmumiem - viņš ir ziņu aģentūras LETA valdē, ar baņķieri Ģirtu Rungaini saistītās "Prudentia" direktors, "R.Tranzīts" direktors, SIA "Jūsu māja" padomē, SIA "Rekonstrukcija un investīcijas" direktors, "Mediju investīcijas Baltijā" direktors un a/s "Latvijas nacionālais autopārvadātāju centrs". Savukārt Šadurska vārds minēts saistībā ar diviem uzņēmumiem, kuros viņa pilnvaru termiņš beidzies, - SIA "RIO S.L.S." un a/s "Finansu matemātikas skola".

Repše BNS pauda, ka šie cilvēki būtu sabiedrībai jārāda agri vai vēlu un LTV pārraide "Kas notiek Latvijā?" izvēlēta, jo tās vadītājs Jānis Domburs pirmais esot piedāvājis šādu iespēju.

Repše trešdien informēja, ka partijas dibināšanas kongress varētu notikt pēc diviem trim mēnešiem. Pašreiz gatavību aktīvi piedalīties jaunās partijas veidošanā un darbībā jau pauduši aptuveni 60 cilvēki. Notiekot darbs pie partijas programmas projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!