Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku Rīgas Reģiona arodorganizācijai ir neoficiāla informācija, ka konkursa uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora amatu mēģina ietekmēt, citas nevalstiskas organizācijas, kas saistītas ar medicīnas nozari, vēstulē Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim norāda arodorganizācijas priekšsēdētājs Genādijs Rusanovs.

Vēstulē norādīts, ka, atsaucoties uz informāciju no masu medijiem un valsts pārvaldes oficiālajiem paziņojumiem, NMPD Rīgas reģionāla centra arodorganizācija vēršas pie Citskovska ar aicinājumu, vadot konkursu uz NMPD direktora amatu, atrast labāko nozares speciālistu ar nevainojamu reputāciju, ar atbilstošu izglītību gan ekonomikas vai vadības nozarē, kā arī zināšanām par medicīnas procesiem.

Rusanovs norāda, ka arodorganizācija satraucas, ka konkursā izvēlētais pretendents, varētu negatīvi ietekmēt procesus NMPD attīstībā un pilnveidē.

Arodorganizācija aicina Valsts kanceleju konkursu vadīt profesionāli un godprātīgi.

Jau vēstīts, ka bijusī NMPD direktore Sarmīte Villere pienākumus beidza pildīt 25.augustā. Viņa skaidroja, ka izlēmusi pamest dienesta direktores amatu, jo progress NMPD neesot noticis nepietiekami strauji.

Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz NMPD direktora amatu saņemti astoņu pretendentu pieteikumi.

Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Komisija plāno atlasīt atbilstošu kandidātu mēneša laikā.

Otrajā jeb mutiskajā daļā būs komisijas un pretendentu saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendentu redzējums par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta prioritātēm un attīstību nākamo piecu gadu laikā.

Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!