Politiķa un Latvijas vēsturei nozīmīgās personas Zigfrīda Annas Meierovica 115 gadu dzimšanas dienai par godu 5.februārī Kara muzejā notiks svinīgs pasākums, kurā piedalīsies ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un citi politiķi.
Muzejā informēja, ka pasākumā iecerēts demonstrēt kinohronikas, būs apskatāma ekspersizstāde, kā arī būs koncerts. Latvijas politiskajā vēsturē Meierovics ir viena no spilgtākajām personībām - viņš panāca Latvijas valsts neatkarības atzīšanu "de fakto" 1918.gada 11.novembrī pirms valsts neatkarības pasludināšanas.

Apveltīts ar izcilu diplomāta talantu, nepilnos desmit gados būdams Latvijas ārlietu ministrs, kā arī Ministru prezidents, Meierovics panāca Latvijas starptautisko atzīšanu, miera līgumu un robežu līgumu slēgšanu, vēsta muzejā. Meierovics pārstāvēja Latviju ārzemēs ne tikai kā politiķis, bet arī latviešu nacionālās kultūras apliecinātājs. Pasākumā piedalīsies arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts, vēsturnieki, Meierovica piederīgie, koncertēs koris "Sapnis" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!