Speciālisti, kuri Latvijā ir saistīti ar jautājumiem, kas skar intelektuālo īpašumu, īpaši rūpniecisko intelektuālo īpašumu - preču zīmes, dizaina paraugus, dažādus izgudrojumus, atzīmējot Pasaules intelektuālā īpašuma dienu, trešdien, 16.aprīlī, plāno Rīgā un Latvijas reģionos diskutēt ar interesentiem par šīs jomas aktualitātēm.
Pasākuma rīkotāji informēja, ka Latvijā par diskusiju dienu izraudzīts 16.aprīlis, lai gan pasaulē intelektuālā īpašuma dienu atzīmē 26.aprīlī.

Pasākumā paredzēts pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar vienu no intelektuālā īpašuma sfērām - rūpniecisko intelektuālo īpašumu, nevis autortiesībām, kas arī ir intelektuālais īpašums.

Šajā dienā speciālisti rūpnieciskā intelektuālā īpašuma jautājumos paredzējuši stāstīt uzņēmējiem un citiem interesentiem par to, kādā veidā reģistrējams rūpnieciskais intelektuālais īpašums un kā kārtojami ar šo īpašumu saistīti eksporta jautājumi, lai nebūtu jāpiedzīvo nepatīkamas situācijas, piemēram, eksportēto preču arestēšana.

Kā uzsvēra viens no pasākuma idejas autoriem, patentu pilnvarotais Marks Ķuzāns, šie jautājumi ir būtiski rūpnieciskā intelektuālā īpašuma jomas sakārtošanā gan Latvijā, gan arī plānojot preču eksportēšanu uz Eiropas Savienības valstīm.

Pasaules intelektuālā īpašuma dienai veltīto pasākumu Latvijā rīko Latvijas Patentu valde, Intelektuālā īpašuma aizsardzības starptautiskās asociācijas Latvijas nacionālā grupa, Latvijas Patentpilnvaroto asociācija, Patentu tehniskā bibliotēka, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

16.aprīlī laikā no plkst.10 līdz 16 gan Rīgā - Patentu valdes, Patentu tehniskās bibliotēkas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (TRK) telpās -, gan Daugavpilī, Liepājā un Valmierā - šo pilsētu TRK nodaļās - visus interesentus uz sarunām gaidīs pasākumu rīkojošo institūciju speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!