Augustā mūžībā aiziet viena no visu laiku izcilākajām latviešu dzejniecēm Vizma Belševica. Tiek uzskatīts, ka viņas tulkojumā “Vinnijs Pūks” un “Trīs vīri laivā” ir literāri daudz spēcīgāki nekā Aleksandra A.Milna un Džeroma K.Džeroma oriģināli.

Latvija atvadās
no izcilās aktrises – karalienes – Elzas Radziņas.

Latvijā jau gadu ir nemainīgi augstākā inflācija no visām Eiropas Savienības valstīm.

Tiek nolemts par 57 miljoniem eiro no Nīderlandes armijas iepirkt piecus kuģus Latvijas militārajām vajadzībām.

Politiskajās aizkulisēs notiek vienošanās, ka no amata jāatlaiž ilggadīgais un ietekmīgais “Latvijas Dzelzceļa” ģenerāldirektors Andris Zorgevics.

Pēc sarežģītas shēmas, kuras rezultātā īpašumi ceļo no vienām rokām otrās, par vairāku desmitu miljonu vērtās bijušās zivju pārstrādes rūpnīcas “Jūraslīcis” zemes Lielupē nomnieku kļūst pazīstamais advokāts un nekustamo īpašumu attīstītājs Jānis Loze

Notiek kārtējā plašākai sabiedrībai necaurspīdīga pārgrupēšanās Latvijas mediju tirgū. Vispirms Holandē reģistrēta investora kontrolēts uzņēmums nopērk visas “TV 5” kapitāldalas. Šim pašam “holandietim” jau pieder arī aptuveni 40% citas Latvijas telekompānijas LNT akcijas. Pēc tam 75% no “TV 5” tiek tālāk pārdotas “TV Berlin”, bet 25% - “Belekon News”.

Lietuviešu investori “VP Market” uz nenoteiktu laiku nolemj apturēt 80 miljonus latu vērto debesskrāpju projektu “Akropole” Pārdaugavā.

Latvijas iedzīvotāju skaits noslīd zem divu miljonu, 300 tūkstošu atzīmes.

Tiek veikts viens no savdabīgākajiem jelkad piekoptajiem publicitātes gājieniem uz Latvijas politiskās skatuves – Saeimas deputāts Māris Gulbis vēstulē Romas pāvestam sūdzas par konkurējošo politisko spēku darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!