Foto: DELFI Reporter

Līdz šim uzņēmumā “Rīgas satiksme” nav saņemtas sūdzības par autobusa vadītāju, kurš svētdien, ceļā uz jahtu regates “The Tall Ships Races” noslēguma pasākumu Mangaļsalā, atteicies atvērt autobusa durvis, lai no tā svaigā gaisā būtu iespējams iznest paģībušus pasažierus.

"Rīgas satiksmes" preses pārstāvis Viktors Zaķis portālam "Delfi" sacīja, ka līdz šim neviens iedzīvotājs nav nedz zvanījis uzņēmumam, ne arī rakstveidā vērsies ar sūdzību par autobusa vadītāja rīcību.

Šobrīd uzņēmums pat nevarot identificēt, kurš no autobusu vadītājiem šādi būtu varējis rīkoties, jo nav nekādu konkrētu ziņu par autobusa borta numuru vai citu datu.

Zaķis uzsvēra, ka tad, ja kādam no pasažieriem "Rīgas satiksmes" autobusā paliek slikti, tad vvadītāja pirmais pienākums ir sazināties ar dispečeru un izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Ja vadītājs to nedara, tad viņam draud bargs sods. Tā kā konkrētajā gadījumā vadītāju nav iespējams identificēt, tad nav iespējams uzklausīt arī viņa apsvērumus par notikušo un arī lemt par iespējamo sodu.

"Rīgas satiksmes" pārstāvis atgādināja, ka svētdien vadītājiem ticis dots rīkojums atvērt transportlīdzekļu durvis arī ārpus pieturvietām, ja cilvēkiem, kuri ceļā uz Mangaļsalu bija spiesti karstajā laikā sastrēgumos pavadīt vairākas stundas, pasliktinās veselības stāvoklis.

Zaķis sacīja, ka svētdienas sastrēgumi ceļā uz Mangaļsalu, kur klātienē bija iespējams vērot regates finālu, bijusi ārkārtas situācija.

"Rīgas satiksme" gan nodrošinājusi sešus papildreisus, lai visi interesenti varētu nokļūt notikuma vietā, taču ar tiem nav bijis pietiekami, jo satiksmes auto ceļu apgrūtinājušas privātās automašīnas, kas bijušas novietotas gar ceļa malām.

Aģentūra LETA svētdien vēstīja, ka pārpildītajā 24.maršruta autobusā, kas bija ceļā uz Mangaļsalu un bija iestrēdzis milzīgajā sastrēgumā, noģība vairāki cilvēki. Vadītājs bija atteicies asatrēgumā stāvošā autobusa durvis un ļaut iznest paģībušo svaigā gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!