Naktī uz ceturtdienu Krievijā avarējis "Ecolines" pasažieru autobuss, kas bija ceļā no Rīgas uz Maskavu, uzzināts Maskavas autoostas dispečerdienestā.
Autobusam, kas Rīgu atstāja trešdien plkst.18, šorīt jau pusdesmitos vajadzēja sasniegt galapunktu Maskavā. Avarējušais autobuss palicis pusceļā, savukārt cilvēki Maskavā nogādāti ar citu autobusu.

"Ecolines" preču zīmi pārstāvošās firmas "Norma-A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs pastāstīja, ka autobuss cietis sadursmē ar kravas automašīnu, kas vedusi kokmateriālus.

Negadījums noticis laikā no plkst.3 līdz 5 naktī netālu no apdzīvotas vietas Niļidova, kas atrodas pusceļā starp Latvijas robežu un Maskavu.

Pēc Latvijas vēstniecības Krievijā rīcībā esošās informācijas avārijā vairāki cilvēki guvuši dažāda rakstura vieglas traumas, taču no hospitalizācijas atteikušies.

Autobusā atradušies arī Latvijas iedzīvotāji, kas bijuši vēstniecības darbinieku viesi. Viena Latvijas pilsone nogādāta slimnīcā, kur tai sniegta medicīniskā palīdzība.

Pagaidām neviens avarējušā autobusa pasažieris vēstniecības palīdzību nav lūdzis.

Kā ziņots, "Ecolines" divstāvu pasažieru autobuss pagājusā gada 31.decembrī iekļuva traģiskākajā autoavārija Latvijas vēsturē, kad uz šosejas Rīga-Rēzekne pie Stirnienes gāja bojā deviņi cilvēki. Janvārī Krievijā un Polijā avarēja vēl divi šīs preču zīmes autobusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!