Foto: F64
Jūrā netālu no Ventspils, kur svētdien avarēja privātā lidmašīna "Cessna", iespējams, atrastas cilvēka ķermeņa daļas, ziņo sabiedriskais medijs "Lsm.lv".

Atrastās ķermeņa daļas ir nodotas kriminālpolicijai ekspertīžu veikšanai.

Kā medijam pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) priekšnieks Pēteris Subbota, lidmašīnai nebija tā sauktās melnās kastes, kas palīdzētu noskaidrot notikušā cēloņus, tomēr izmeklēšana turpināsies. To darīs vai nu Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs vai arī, iespējams, kāda ārzemju iestāde.

Viņš norādīja, ka līdzšinējā meklēšanas un glābšanas operācija tagad ir izmeklēšanas atbalsta operācija. Subbota norādīja, ka ar liecību savākšanu un meklēšanu nodarbojas Latvijas speciālisti un citas valstis pagaidām nepiedalās.

Pēc Subbotas teiktā, lidmašīnas lielo detaļu meklēšana prasīs laiku.

Šobrīd turpinās zemūdens meklēšana, lai atrastu lielākās lidmašīnas detaļas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētdienas vakarā netālu no Ventspils jūrā avarējusi Austrijā reģistrēta privātā pasažieru lidmašīna. Glābējiem līdz pirmdienas vakaram izdevies atrast kopumā 11 lidmašīnas fragmentus.

Pirmdien piesaistīts Eiropas jūras drošības aģentūras drons, kas patlaban bāzēts Igaunijā. Drons vēlāk atgriezies Igaunijā, bet operācijas rajonā turpina uzturēties divi Jūras spēku un viens Valsts robežsardzes kuģis.

Kā vēsta Spānijas laikraksts "El Pais", atsaucoties uz spāņu avotiem, kas ir pazīstami ar situāciju ap negadījumu, lidmašīna piederējusi vācu ģimenei.

Lidmašīna izlidojusi no Heresas, Spānijas dienvidos, un kontakts ar dienestiem uz zemes pazudis drīz pēc tam, kad lidmašīna bija pametusi Ibērijas pussalas gaisa telpu, vēsta "Bild".

Lidmašīnai vajadzēja nosēsties Ķelnes-Bonnas lidostā svētdienas vakarā.

Atbilstoši sākotnējai izmeklēšanai pilots varētu būt zaudējis samaņu.

Lidmašīnas meklēšanas rajonā līdz šim atrastas vairākas atlūzas, tomēr eksperti vēl skaidros, vai tās pieder konkrētajam lidaparātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!