Foto: instagram, dtp_latvia
Pirmdienas vakarā uz Rīgas apvedceļa, netālu no Rīgas hidroelektrostacijas (HES), notikušajā avārijā iesaistītā Igaunijas aizsardzības spēku kravas automašīna uz kaimiņvalsti vedusi munīciju, pastāstīja Aizsardzības ministrijas pārstāve Sandra Brāle.

Brāle norādīja, ka transportlīdzeklī Igaunijas aizsardzības spēku vajadzībām transportēta munīcija, kas avārijas rezultātā neesot bojāta, neradot apdraudējumu apkārtējai videi.

Transportlīdzekļu satiksme avārijas vietā atjanota naktī uz otrdienu ap pulksten 4, informēja policija.

Jau vēstīts, ka uz Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) aiz Rīgas HES ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts degvielas pārvadātājs un militārā tehnika. Satiksme uz laiku ir pilnībā slēgta, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Nacionālajos bruņotajos spēkos informēja, ka uz Rīgas HES noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta Igaunijas Aizsardzības spēku kravas automašīna. Tuvākās stundas brauktuve būs slēgta abos virzienos. NBS piebilst, ka uz vietas strādā atbildīgie dienesti, un atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdzot izmantot citus maršrutus.

Savukārt Valsts policijā informēja, ka negadījumā ir divi cietušie, liecinot sākotnējā informācija.

VUGD portālam "Delfi" norādīja, ka degšana avārijas vietā nenotiek, bet vienai no negadījumā iesaistītajām automašīnām ugunsdzēsēji novērsuši degvielas izplūšanu no bākas. Patlaban notikuma vietā VUGD piedalās ceļa brauktuves sakārtošanā pēc negadījuma.

Apbraukt negadījuma vietu var caur Rīgu pa Dienvidu tiltu vai, ja transportlīdzekļa faktiskā masa ir līdz 15 tonnām, pa maršrutu Rīgas HES–Jaunjelgava (P85) – Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) – Daugavpils šoseja (A6).

Kā liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" pēc pulksten 20 publiskotā informācija, satiksme notikuma vietā joprojām ir bloķēta. Uz ceļa izveidojušies sastrēgumi, tādēļ uzņēmumā aicina izvēlēties citus braukšanas maršrutus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!