Pēc ievēlēšanas par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieku Sociāldemokrātu savienības (SDS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns "ir apstādinājis savu darbību SDS vadības institūcijās un turpmāk darbosies kā ierindas biedrs", informēja SDS preses grupa.

LBAS statūti nosaka, ka "LBAS priekšsēdētājam un viņa vietniekam savu pilnvaru laikā ir jāapstādina darbība politisko partiju vadības institūcijās".

Šā gada 26.oktobrī SDS dome nolēma 2003.gada 25.janvārī sasaukt partijas kongresu, lai "paškritiski izvērtētu savas kļūdas, pārvēlētu SDS vadību, kā arī rastu skaidru nākotnes redzējumu". Uzņemoties politisku atbildību par SDS vājajiem rezultātiem 8.Saeimas vēlēšanās, savas SDS priekšsēdētāja vietnieka pilnvaras nolika vēlēšanu centra vadītājs Arnis Mugurēvičs un SDS valdes loceklis, advokāts Vairis Reinholds, kurš uzskata, ka aizņemtības dēļ tiešajā maizes darbā neko nav darījis, lai veicinātu SDS organizatorisko nostiprināšanos. Tātad patlaban SDS vadību personificē SDS priekšsēdētāja vietniece Antra Līne.

SDS 7.decembra konferencē "Sociāldemokrātija šodien un rīt" Baldzēns referēs par iespējamo un pašreizējo sociāldemokrātu politiku Latvijā kā SDS ierindas biedrs. LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers ir Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) ierindas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!