Uzņēmums "Baltkom" iepazīstināja Nacionālo radio un televīzijas padomi (NRTVP) ar virszemes ciparu televīzijas ieviešanas piedāvājumu, kas saņēma NRTVP locekļu atbalstu. Par savu nostāju NRTVP apņēmās informēt Satiksmes Ministriju un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, rosinot pieņemt lēmumus, kas pārtrauktu ieilgušo pauzi ciparu apraides ieviešanā, informēja "Baltkom" pārstāvis Lauris Kļāviņš.
"Baltkom" vērsa NRTVP locekļu uzmanību uz projekta atlikšanas bīstamību - samazinoties pārejai uz ciparu apraidi atvēlētajam termiņam kļūst arvien grūtāk nodrošināt sekmīgu projekta gaitu.

"Baltkom" ar savu piedāvājumu ir vērsies arī pie Ministru Kabineta, Satiksmes Ministrijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas. Televīzijas nozare ir NRTVP kompetence, savukārt iedzīvotāju saņemto pakalpojumu kvalitātes un taisnīgu nosacījumu uzraudzība atbilst SPRK kompetencei. Tādēļ ir svarīgi atbildīgajām iestādēm izteikt situācijas vērtējumu un atbalstīt ciparu televīzijas apraides ieviešanas jautājuma sakārtošanu.

"Baltkom" jau iepriekš aicināja nevilcināt šo projektu. Ar laiku projekta īstenošanas potenciālās izmaksas turpina palielināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!