Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 8. augustā, pieņēma Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādāto rīkojumu un noteica Baltkrievijas pierobežā pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu.

Ministrijā uzsvēra, ka pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms atsevišķās administratīvajās teritorijās Latgalē nepieciešams, ņemot vērā konstatēto nesamērīgi lielo Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu un šo valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaita pieaugošo tendenci.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) kolēģiem norādīja uz nepieciešamību ieviest pastiprinātu robežapsardzības režīmu, ņemot vērā pieaugošo nelikumīgo robežšķērsošanas gadījumu skaitu, piebilstot, ka Latvijas teritorijā fiksēti Baltkrievijas robežsargi, kas palīdzējuši izgriezt caurumu žogā un nelikumīgi nogādāt Latvijā cilvēkus.

Kučinskis arī norādīja uz Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" pārstāvju atrašanos Baltkrievijā. Ministrs gan atzina, ka nav indikāciju par kādiem "vagneriešu" provokācijas mēģinājumiem pierobežo, tomēr šādu iespēju nevar izslēgt.

Bažas par nelikumīgu robežas šķērsošanu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!