Tautas partijas (TP) piedāvātais ministriju reorganizācijas plāns, saskaņā ar kuru Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas funkcijas tiktu sadalītas starp Tieslietu, Labklājības un Izglītības un zinātnes ministrijām, ir ģimenes atbalsta politikas beigu sākums, uzskata bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC).
"Arī Bērnu un ģimenes lietu ministrijas iekļaušana citas ministrijas sastāvā apdraud ģimenes atbalsta politikas kā valsts prioritātes saglabāšanu, taču tad vismaz saglabātos vienota politikas realizācijas institūcija, kaut arī tur ģimene un bērni būtu divdesmitā vai simtā prioritāte. Taču izšķaidīšana pa neskaitāmām iestādēm visticamāk nozīmē atgriešanos situācijā, kad par nozari būs atbildīgi atsevišķi departamenti vai nodaļas un diez vai šie jautājumi vispār būs attiecīgo ministriju prioritāšu sarakstā", paudis Baštiks.

Līdz ar to ministrs prognozē, ka tās sfēras, kur pēdējo gadu laikā ir vērojams uzlabojums - dzimstības palielināšanās, ārpusģimenes aprūpes pilnveidošana, audžuģimeņu kustības un vietējās adopcijas veicināšana, bāriņtiesu uzraudzība, bērnu tiesību aizsardzība, ģimeņu atbalsta sistēmas pilnveide un jaunatnes politika - atkal nonāks pabērna lomā. Savukārt komplekss skatījums uz ģimenes un bērnu interesēm un to pārstāvēšana valdības līmenī izzudīs, kas var radīt neatgriezenisku kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!