Foto: LETA

Veselības ministrs, Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (ZZS), kuru Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēlas sodīt par aizdevuma viena miljona eiro nenorādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā, žurnālistiem pirmdien norādīja, ka savu vainu atzīst un, pirmo reizi dzīvē pildot amatpersonas deklarāciju, aizmirsis norādīt aizdevumu dēlam.

Tā kā deklarāciju Belēvičs pildījis elektroniski, labot neko neesot bijis iespējams.

Par pieļauto kļūdu viņš konsultējies ar VID darbiniekiem, un vēlējies sodu samaksāt brīvprātīgi. Taču VID norādījis, ka tas nav iespējams un nepieciešama Saeimas piekrišana.

"Es pats šo konstatēju un pats šo norādīju," sacīja Belēvičs.

Ministrs pārliecināts, ka šis ir vienīgais darījums, ko viņš aizmirsis norādīt un to skaidro ar to, ka darījums noticis ģimenes locekļu vidū.

Citi Belēviča darījumi savukārt bijuši ar juridiskām personām, kas uztur grāmatvedību.

"Šo es tiešām aizmirsu," viņš teica.

Jau vēstītos, ka VID vēstulē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai skaidro, ka ministrs deklarācijā par pagājušo gadu nav norādījis aizdevumu 1 miljona eiro apmērā, pastāstīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

Ņemot vērā, ka Belēvičs pilda arī ministra pienākumus, viņam piedāvāts izvēlēties vienu no vairākām dienām, kad komisija varētu izskatīt šo jautājumu, skaidroja Orlovs. Visticamāk, šis jautājums tiks izskatīts 30.septembra sēdē.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā var piemērot naudas sodu līdz trīssimt piecdesmit eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!