Neraugoties uz biedrības "Sabiedrība par atklātību - "Delna"" un vairāku apvienības "Vienotība" biedru aicinājumu, aizejošās un arī jaunās Saeimas deputāte Silva Bendrāte (JL) nevēlas nolikt deputātes mandātu.

"Es mandātu nenolikšu," sacīja Bendrāte, sīkākos paskaidrojumos neielaizdamās.

Bendrāte vairāk nekā trīspadsmit gadus slēpusi to, ka Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas "Kurzemes radio". Turklāt, pēc Bendrātes vārdiem spriežot, līgums, kas viņu faktiski padarīja par Lemberga marioneti, vēl joprojām ir spēkā un pirkuma nauda nav atmaksāta.

"Es personīgi uzskatu, ka Bendrātei ir jānoliek Saeimas deputātes mandāts," iepriekš LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja "Vienotībā" esošās "Sabiedrības citai politikai" (SCP) pārstāvis Aleksejs Loskutovs.

Loskutovs uzsvēra, ka viņam esot bažas par Bendrātes darījuma iespējamo ietekmi uz viņas darbību, par ko liecinot ilgstoši nenokārtotas saistības. "Lai gan viņa izteicās, ka ir atstrādājusi šo summu, juridiski saistības ir palikušas," uzskata Loskutovs.

Viņaprāt, strikti būtu jāizvērtē, vai Bendrātes rīcība atbilst partijas politikai un vēlētājiem dotajiem solījumiem.

Uz jautājumu, vai attiecībā uz Bendrātes palikšanu Saeimā "Vienotības" iekšienē valda nesaskaņas, Loskutovs atbildēja, ka nesaskaņu neesot, "katram ir tiesības uz savu viedokli".

Savukārt Ministru prezidents, "Vienotības" līderis Valdis Dombrovskis (JL) LNT raidījumā "900 sekundes" atkārtoti uzsvēra, ka JL un "Vienotības" valdē ir uzklausīts Bendrātes skaidrojums par šo darījumu pirms 13 gadiem, "līgums vairs nav spēkā".

"Viņai ir pilna kolēģu uzticība," sacīja Dombrovskis un piebilda, ka Bendrāte var turpināt darbu Saeimā.

"Sabiedrība par atklātību - "Delna"" nosūtījusi Bendrātei vēstuli ar aicinājumu izvērtēt savu rīcību, iegādājoties kapitāldaļas SIA "Kurzemes radio" par Lemberga līdzekļiem, un nolikt deputātes mandātu.

"Delnas" padomes priekšsēdētāja Inese Voika skaidro, ka pretēji Bendrātes publiskajiem apgalvojumiem par šī fakta nenozīmīgumu "Delna" uzskata, ka notikušais ir normatīvo aktu un kā politiķei un žurnālistei saistošo ētikas normu pārkāpums. Tāpat "Delna" uzskata, ka Bendrāte ir smagi pievīlusi savu velētāju uzticību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!