Foto: LETA
Visus bērnus - četras meitenes un vienu zēnu -, kuri pēc aizvadītajā naktī notikušās autobusa un kravas auto sadursmes tika nogādāti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), tuvākajās dienās plānots izrakstīt no slimnīcas, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Namniece sacīja, ka bērni guvuši salīdzinoši vieglas traumas un viņu veselības stāvoklis vērtējams kā apmierinošs. Bērni staigājot, savstarpēji sarunājoties un ar interneta starpniecību sazinoties ar saviem tuviniekiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā naktī neilgi pēc pusnakts virzienā no Rīgas pa autoceļu Rīga-Daugavpils, aiz Salaspils uz apvedceļa Baltezers-Saulkalne uzbrauktuves, notikusi pasažieru autobusa un kravas automašīnas frontāla sadursme. Pēc sadursmes autobuss noripoja pa aptuveni desmit metrus augsto nogāzi, taču veiksmīgi palicis uz riteņiem, neapgāžoties uz jumta.

Negadījumā cieta 21 cilvēks, no kuriem 18 nogādāti slimnīcā - 11 ukraiņu jaunieši vecumā no 14 līdz 17 gadiem, pieci pieaugušie autobusa pasažieri, autobusa vadītājs un kravas automašīnas vadītājs, kurš ir Polijas pilsonis.

Cietušie ievietoti Gaiļezera slimnīcā un BKUS, bet deviņi jaunieši un viens treneris patlaban uzturas Salaspils Sabiedriskajā centrā, kur par viņiem rūpējas novada pašvaldība, aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētāja vietniece Malda Caune.

Ukrainas vēstniecībā Latvijā aģentūra LETA uzzināja, ka no avārijā cietušajiem jauniešiem trīs atrodas smagā stāvoklī slimnīcā, kur viņiem tiek sniegta nepieciešamā palīdzība. Pārējo cietušo veselība uzlabojas.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā sākts kriminālprocess.

Procesa izmeklēšanas gaitā policija noskaidros precīzus negadījuma apstākļus, aģentūru LETA informēja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!