Prezidentes nominētais premjera amata kandidāts un pašreizējais Rīgas mērs Andris Bērziņš atturīgi izsakās par savu iespējamo pēcteci domes priekšsēdētāja postenī, līdz nav noticis uzticības balsojums jaunajai valdībai.
Bērziņš kā iespējamos mēra amata kandidātus minēja savus vietniekus domē - "tēvzemieti" Andri Ārgali un pārstāvi no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" Juri Rītiņu, kā arī "Latvijas Ceļa" pārstāvi Juri Visocki.

Taču Bērziņš uzsvēra, ka šobrīd par nākamo mēra amata kandidātu runāt ir pāragri, jo Saeimā vēl nav bijis balsojums par valdību.

"Latvijas Ceļa" (LC) un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas pagaidām nav nolēmušas, kura virzīs kandidātu Rīgas domes priekšsēdētāja amatam pēc tam, kad pašreizējais mērs Andris Bērziņš sāks pildīt premjera pienākumus.

Ārgalis aicināja nesteigties meklēt jaunu mēru un nogaidīt līdz brīdim, kad Saeima izteiks uzticību Bērziņam.

Pagājušajā nedēļā TB/LNNK un LC Rīgas domes frakcijas vienojās, ka nākamais mērs jāizraugās no kādas no šīm partijām, tomēr nelēma par konkrētu kandidātu.

LC Rīgas domes frakcija par kandidātiem izvirzījusi grāmatizdevēju Juri Visocki, bijušo uzņēmuma "Staburadze" valdes priekšsēdētāju Ivaru Rudzīti, frakcijas vadītāju Juri Lorencu un Indru Sāmīti.

TB/LNNK savukārt pagaidām nav nosaukusi iespējamos mēra amata kandidātus, taču partijas pārstāvji atzinuši, ka pašreizējais mēra vietnieks Andris Ārgalis būtu cienīgs ieņemt šo amatu.

Saskaņā ar likumdošanu jauno Rīgas mēru ievēlēs pašvaldības ārkārtas sēdē, BNS informēja domes informācijas dienesta vadītāja Mairita Brice. Bērziņš domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanu uzticēs vienam no vietniekiem, kurš savukārt izsludinās ārkārtas sēdi.

Ārkārtas sēdes darba kārtībā būs iekļauti divi jautājumi - jaunā deputāta apstiprināšana un domes priekšsēdētāja vēlēšanas. Nākamais kandidāts LC vēlēšanu sarakstā darbam Rīgas domē ir Rīgas 8.vakara maiņu vidusskolas direktors Juris Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!