Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) celtniecības projektu realizēs Valsts nekustamā īpašuma aģentūra, savukārt projekta virsvadību uzņemsies Ministru kabinets. Par to trešdienas Saeimas Budžeta un finansu komisijas sēdē vienojās deputāti.
Budžeta un finansu komisijas priekšsēdētājs Vents Balodis pastāstīja, ka nākamnedēļ Kultūras ministrijas (KM) un Rīgas domes pārstāvji plānojuši kopīgi tikties, lai vienotos par precīzu LNB apbūves teritorijas plānu.

Balodis plānoja, ka nākamnedēļ, kad no KM būs saņemts likuma pirmais pielikums par apbūves teritoriju, tad komisija varētu pabeigt likuma izskatīšanu galīgajā lasījumā un virzīt to izskatīšanai Saeimā uz 3.jūnija plenārsēdi.

Komisija trešdien vienojās arī papildināt LNB uzraudzības padomes sastāvu par diviem cilvēkiem - Rīgas domes un Bibliotēkas fonda pārstāvjiem. Balodis arī norādīja, ka komisija likumā ierakstījusi normu kas paredz, ka bibliotēkas finansējumu noteiks ikgadējais budžeta likums un likums par budžeta un finansu vadību. Balodis plānoja, ka līdzekļus, visticamāk, ieskaitīs KM sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!