Bijušajiem ekonomikas ministriem neesot bijis nekādu aizdomu par iespējamām nelikumībām AS "Latvenergo".

Bijušais ekonomikas ministrs un divu valdību vadītājs Aigars Kalvītis (TP) sacīja, ka viņa rīcībā nav bijis informācijas par pārkāpumiem "Latvenergo", tāpat arī tagad viņam neesot informācijas, par ko amatpersonas aizturētas. "Nevaru neko īpaši komentēt, man nav nekas sīkāk zināms," sacīja Kalvītis.

Līdzīgu viedokli pauda arī bijušais ekonomikas ministrs, tagad Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (JL), kurš uzsvēra - tagad svarīgākais, lai tiek veikta izmeklēšana, un "gan jau mēs drīz uzzināsim". Kariņš arī norādīja, ka gadiem ilgi ir bijušas visādas runas, bet svarīgākais esot, ka tagad tiesībsargājošās iestādes ir ķērušās pie to pārbaudes.

Arī kādreizējais ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs (SCP), kura laikā virzījās termoelektrocentrāļu rekonstrukcija, uzsvēra, ka viņam nav bijis nekādu šaubu par iespējamām nelikumībām "Latvenergo". "Ja man būtu bijušas kaut mazākās bažas, es būtu ziņojis attiecīgajām iestādēm," sacīja politiķis.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šobrīd atrodas vizītē ASV un nav speciāli pievērsies notikumiem ap "Latvenergo". Premjers paļaujoties uz KNAB darbu, norādīja viņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vakar kopumā ir aizturējis septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma darbiniekus un divas privātpersonas.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir uzņēmuma prezidents Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis. To apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Otrdien notikusi kratīšana Miķelsona un viņa vietnieka Meļko kabinetos, citās "Latvenergo" telpās, amatpersonu automašīnās un dzīvesvietās. Kratīšanas laikā bijis pieaicināts arī "Latvenergo" darbību pārraugošās EM pārstāvis.

Pēc informācijas, kas ir aģentūras LETA rīcībā, KNAB aktivitātes saistītas ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!