Foto: LETA
Starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Andis Damlics novembra beigās parakstījis rīkojumu par kādreizējā premjera Aigara Kalvīša (Tautas partija) bijušā padomnieka Raimonda Lazdiņa atstādināšanu no lidostas Drošības departamenta vadīšanas.

Portāls "pietiek.com" ziņo, ka lēmumu, kurš gan vēl nav stājies likumīgā spēkā sakarā ar Lazdiņa slimošanu, Damlics pieņēmis tādēļ, ka atklājies, ka Lazdiņš lidostā ieviesis vērienīgu izspiegošanas sistēmu. 

Proti, teju divu gadu garumā, izmantojot tehniskos līdzekļus, izspiegoti gan lidostas "Rīga" valdes locekļi, gan lidostas darbinieki, gan lidostā strādājošie tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, gan arī uzņēmēji.

Lidosta informē, ka, saskaņā ar valdes rīcībā nonākušo informāciju, valdei nezinot, ir notikusi vairāku lidostas darbinieku telefonsarunu noklausīšanās un ierakstīšana.

Vienlaikus ar Lazdiņu no darba lidostas Drošības departamentā atstādināti vēl divi darbinieki - Ints Rubezis un Andrejs Savko.

Lidosta informē, ka uzņēmuma valde ir vērsusies Drošības policijā, kas 14. decembrī par notikušo ierosinājusi kriminālprocesu. 

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2005.gada novembrī Lazdiņš kļuva par toreizējā iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara padomnieku un
Ministru prezidenta Aigara Kalvīša padomnieku iekšlietu jautājumos.
2007.gada decembrī viņš bija arī iekšlietu ministra Mareka Segliņa padomnieks, bet 2011.gada janvārī kļuva par starptautiskās lidostas "Rīga" Drošības departamenta direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!