Lai ekonomētu līdzekļus un uzlabotu pārvaldi, Rīgas pašvaldībā tiks turpinātas iesāktās reformas, sola Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).
Rīgas pašvaldībā jau no pagājušā gada beigām tika sākta vairāku struktūrvienību reorganizācija, informēja Birka preses sekretāre Kristīne Liepa.

"Šobrīd, ja runājam par Komunālā un Vides departamenta reorganizāciju, tiek veiktas visas nepieciešamās juridiskās darbības, un to ir uzticēts darīt par šo jomu atbildīgajam vicemēram Jānim Dinevičam (LSDSP)," norādīja Birks.

Līdzīgi tas ir arī ar aģentūras "Anniņmuiža" pievienošanu Rīgas 3.bērnu un jauniešu sporta skolai un ar Mežu aģentūras pārveidošanu par kapitālsabiedrību - arī tur šobrīd reorganizācija notiek atbilstoši normatīviem, kas nosaka visas juridiskās darbības.

Savukārt no 1.maija pašvaldības SIA vairs nebūs padomes, bet konsultatīvās padomes no 1.aprīļa var turpināt darbu, nesaņemot atalgojumu. Atkarības profilakses centrs tiek pievienots pie Labklājības departamenta, bet SIA TIA ir reorganizēta.

Runājot par strādājošo skaita iespējamo samazināšanu pašvaldībā, Birks norādīja, ka jau agrāk ir teicis, ka viņš negrasās sacensties - kurš atlaidīs vairāk darbinieku.

"Svarīgākais ir nodrošināt savlaicīgu pakalpojumu pieejamību un kvalitāti rīdziniekiem. Tas, par cik samazināsies darbinieku skaits, ir atkarīgs no katras struktūrvienības vadītāja. Atalgojums domes darbiniekiem jau ir samazināts atbilstoši tam, kā to paredz likumdošana," sacīja Birks.

Runājot par iespēju pašvaldībā izveidot finanšu ministra Einara Repšes (JL) piedāvāto budžeta modeli, Birks norādīja, ka finanšu ministrs ir piedāvājis citādu budžeta veidošanas principu, nekā tas bijis līdz šim, tomēr, kamēr Rīgas domē nav saņemti oficiāli priekšlikumi, par to runāt esot pāragri.

"Šobrīd, pārskatot vien publiski pieejamo informāciju, var redzēt, ka Rīgas pašvaldība daudzas lietas no tām, kas šajā pasākumu plānā ir minētas, jau ir uzsākusi realizēt pagājušā gada nogalē, negaidot kādas īpašas valsts reformas. Uzsāktā pašvaldības reforma tiks turpināta, kā iepriekš plānots," solīja mērs.

"Ja uz piedāvājumu raugās konceptuāli - tas būtu atbalstāms, taču nepieciešams detalizēti izvērtēt, vai tas neatstās neglābjamas tālejošas sekas. Reformas nevar taisīt reformu dēļ, ir jābūt konkrētam mērķim," uzsvēra Birks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!