Foto: DELFI

Lai arī bloks "Rīgai!" vēl šodien, 28. novembrī, pilsētas mēram Oļegam Burovam (GKR) Rīgas domes (RD) ārkārtas sēdē solīja atbalstu, tomēr bloka vadītājs Oskars Putniņš atzina, ka bloks vēl svārstās par atbalsta paušanu.

Deputātu bloks "Rīgai!" tomēr vēl svārstās, vai šovakar atbalstīt Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) palikšanu amatā, paziņoja bloka vadītājs Oskars Putniņš.

Lai gan vēl šodien Putniņš sacīja, ka bloks nosliecies par labu Burova atbalstīšanai, sazvanoties ar kolēģiem konstatēts, ka koalīcija tomēr nav gatava atbalstīt visas bloka virzītās iniciatīvas.

"Piemēram, mēs vēlamies izveidot demogrāfijas lietu komisiju, bet Burovs vēl nav skaidri pateicis, vai tiešām tam piekrīt," sacīja Putniņš.

Līdz ar to bloka pārstāvji vēl vērtēs, vai šovakar vispār sēdē piedalīties un balsot, tādējādi atbalstot Burova palikšanu amatā.

Kā ziņots, 28. novembrī pulksten 17.30 paredzēta RD ārkārtas sēde, kurā plānots balsot par uzticības izteikšanu Burovam. GKR patlaban sarunas par atbalstu noris ar deputātu bloku "Rīgai!" un deputāti Baibu Broku.

Iepriekš "Rīgai!" pārstāvji pauda, ka atbalstīs Burova palikšanu mēra amatā un vicemēra amatam virzīs deputātu Druvi Kleinu.

Tikmēr Rīgas brīvostas pārvaldes amatu varētu ieņemt Putniņš, bet Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, ja no amata tiks atstādināts Neatkarīgo deputātu frakciju pārstāvošais Aleksejs Rosļikovs, varētu ieņemt Baiba Broka.

Tāpat ziņots, ka Burovs 27. novembra vakarā norādīja, ka sarunas par koalīcijas izveidi veic ar deputātu bloku "Rīgai!" un neatkarīgo deputāti Broku - notiekot sarunas gan par dažādām bloka izvirzītajām iecerēm, piemēram, saistībā ar demogrāfijas veicināšanu, gan arī par amatu sadali. Proti, sarunas notiekot arī par to, vai kādam no bloka pārstāvjiem varētu tikt atvēlēts vicemēra krēsls, RD Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amats un tamlīdzīgi.

Bloka vadītājs Putniņš iepriekš apstiprināja, ka tikšanās ar mēru tiešām notikusi un ilgstoši pārrunāts gan viņa redzējums par iespējamo sadarbību, gan iespējas īstenot dažādas bloka pārstāvjiem svarīgas iniciatīvas saistībā ar pabalstiem ģimenēm, uzņēmējiem un tamlīdzīgi.

Putniņš norādīja, ka konkrēts lēmums pievienošanos koalīcijai joprojām nav pieņemts, jo tiekot gaidīta arī kāda ziņa no opozīcijas, piemēram, viņu virzīts mēra kandidāts. Tādā gadījumā bloka pārstāvji vairākkārt solījuši atbalstu opozīcijas kandidātam.

Tikmēr nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Dainis Locis sacīja, ka opozīcija savā starpā nav apspriedusi ieceri par sava mēra kandidāta izvirzīšanu un joprojām pieturas pie plāna virzīties uz ārkārtas vēlēšanām.

Pēc viņa teiktā, opozīcija patlaban gaida sēdi, kurā plānots balsot par neuzticības izteikšanu Burovam, lai redzētu, vai viņam ir izdevies nodrošināt sev balsu vairākumu. Tieši atkarībā no šīs sēdes iznākuma, opozīcija lemšot par turpmākajiem soļiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka opozicionāri savākuši parakstus, lai nepieciešamības gadījumā rosinātu domes priekšsēdētāja vietnieces Annas Vladovas (S) atstādināšanu, kā arī balsotu par Burova atbrīvošanu no Rīgas brīvostas valdes locekļa amata. Pieprasījumi par sēžu sasaukšanu gan vēl nav iesniegti.

Kā vēstīts, RD opozīcijas partijas savākušas nepieciešamos 20 parakstus, lai rosinātu priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) atstādināšanu.

Rīgas domes koalīcija sabruka pēc tam, kad 19.novembrī no vicemēra amata tika atstādināts Neatkarīgo deputātu frakciju pārstāvošais Vadims Baraņņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!