Patērētāju tiesību aizsardzības centrs saņēmis informāciju no Ungārijas par vairākām elektroprecēm, kuru lietošana ir bīstama patērētāja drošībai un veselībai.
Par drošībai un veselībai bīstamu preci atzīts kafijas automāts "International" CM - 602. Tā ražotājs nav zināms. Kafijas automāts ir elektronedrošs. Tā savienotājvadi ir izolēti ar polivinilhlorīda izolāciju un, var nonākt kontaktā ar metāla daļām, kuru sasilšana pārsniedz 75 grādus pēc Celsija.

Bīstams drošībai un veselībai ir arī kafijas automāts "Electra" ar numuru 170. Arī šīs preces ražotājs nav zināms. Kafijas automāts ir elektronedrošs - tajā nedarbojas iebūvētais temperatūras ierobežotājs, un no tā var izdalīties uzliesmojošas gāzes.

Patērētāja drošībai un veselībai neatbilst arī firmas "Megatron" ražotais rokas mikseris ar septiņiem ātrumiem "Megatron" MT - 218. Arī mikseris ir elektronedrošs. Ātruma slēdža kontakti nav pareizi nostiprināti, tie var kustēties, saskarties un radīt īssavienojumu.

Elektronedrošs ir arī rokas mikseris ar septiņiem ātrumiem "Electra" ar numuru 111. Šīs preces ražotājs nav zināms. Miksera vadi, kas pievienoti ātruma slēdzim, var atbrīvoties, saskarties un radīt īssavienojumu.

Tāpat drošībai un veseslībai ir bīstams tosters "Premiere" PT - 1776. Šīs preces ražotājs nav zināms. Tosters atzīts par eklektronedrošu, jo tā iekšējie vadi ir izolēti ar polivinilhlorīda izolāciju un saskaras ar metāla daļām, kuru sasilšana pārsniedz 75 grādus pēc Celsija.

Drošībai un veselībai bīstams ir trīsvietīgs sadalītājs "Seldur" TM. Tas atzīts par elektronedrošu, jo aizsardzības ķēdē ir detaļas no tērauda.

Par bīstamu lietošanai atzīts ražotāja "Famatel S.A." izgatavotais ligzdu bloks pagarinātājam, modeļa numurs 2524. Ražotājvalsts nav zināma. Pievienoto elektrisko ierīču īssavienojuma gadījumā, savas konstrukcijas dēļ, izstrādājums var radīt elektrotrieciena risku.

Tāpat par bīstamu drošībai un veselībai ir atzīts "Nippon America" ražotais bezauklas gludeklis "Bippon America" SHI - 43C.

Elektronedrošs ir arī matu žāvētājs "Harvek" 2000 OL - 1350. Tā ražotājs ir firma "Harvek", savukārt ražotājvalsts nav zināma.

Patērētāju veselībai bīstams ir arī nezināma ražotāja izgatavotais rādāmkociņš "Daiwa laser pointer 5 in 1". Ir atzīts, ka rādāmkociņa lāzerstarojums pārsniedz kaitīguma robežu, kas var izraisīt nopietnus acu bojājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!