Foto: F64

Piektdien, 26. aprīlī, risināsies Latvijas bagātākās sporta federācijas – Latvijas Futbola federācijas (LFF) – vēlēšanu kongress, kurā biedriem jāizvēlas organizācijas prezidents un vēl astoņi valdes locekļi. Četru gadu laikā LFF šķietami ir normalizējusi situāciju futbolā, kurā pirms tam bija dažādi kašķi un ārkārtas kongresi. Tomēr četru gadu laikā LFF tā arī nav publiskojusi visu informāciju par 2020. gada vēlēšanām un joprojām nav skaidrības par vienām no skandalozākajām vēlēšanām Latvijas sporta biedrību vēsturē.

Arī pirms 2024. gada vēlēšanām LFF atteicās publiskot gan gaidāmo vēlēšanu, gan 2020. gada vēlēšanu kandidātu sniegto informāciju par saņemto biedru atbalstu. Publiskots ir tikai kopējais saņemto biedru atbalsta skaits, bet nav iespējams pārliecināties par iesniegto dokumentu pareizību.

Ja LFF Vēlēšanu komiteja vēl pirms lēmuma izziņošanas būtu aicinājusi kandidātus precizēt iesniegtos dokumentus, tad, iespējams, turpinājums būtu daudz gludāks. Tomēr 8. aprīlī Vēlēšanu komitejas pirmajā lēmumā pie vēlēšanām pielaisti tikai trīs kandidāti – Andis Rozītis, Viktorija Mihaļčuka un Emīls Latkovskis, kuri visi vēlējās strādāt valdē (un vēlāk tika ievēlēti).

Savukārt pārējie kandidāti pēc tika sadalīti divās daļās – vieniem ļauts precizēt iesniegumus, citu pieteikumi atzīti par neatbilstošiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!