Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 23. oktobra pulksten 6.30 līdz 26. oktobra pulksten 6. 30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis 34 ugunsgrēkus, kuros kopumā cietuši trīs cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

25. oktobra vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas dzīvoklī dega matracis. Glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt 24. oktobrī VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega gulta un sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no degošās telpas iznesa cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva to NMPD mediķiem.

Sestdien arī tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega ledusskapis un sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas 20 cilvēki, vēl trīs cilvēkus evakuēja un vienu izveda no piedūmotām telpām ar glābšanas maskas palīdzību.

Sestdien glābēji Limbažos nogādāja ezera krastā bojāgājušu cilvēku un nodeva mediķiem.

Turpretim 23. oktobrī VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns. No piedūmotās telpas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Kopumā brīvdienās VUGD saņēma 108 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!