Foto: F64
Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā naktīs, debesīm skaidrojoties, austrumos gaisa temperatūra var pazemināties līdz mīnus sešiem grādiem, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sākot ar sestdienu, Latvijā pakāpeniski laiks uzlabosies, vējš pierims, nokrišņi būs nelieli un skars tikai atsevišķus rajonus, galvenokārt piekrasti, kur siltie Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņi veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos.

Pirmdien nokrišņi mitēsies pavisam un vējš iegriezīsies no dienvidiem, tomēr gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būtiski nemainīsies. Dienā gaisa temperatūra būs no plus 3 līdz plus 7 grādiem, bet naktīs - no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, savukārt piekrastē - no 0 līdz plus 5 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē no Dānijas uz Baltiju pārvietosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, un Latvijā atkal daudzviet līs. Ar dienvidu vējiem ieplūdīs silta gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies, un sals nebūs gaidāms pat nakts stundās. Šajā laikā gaisa temperatūra dienā būs no plus 5 līdz plus 9 grādiem, savukārt naktīs - no plus 1 līdz plus 7 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!