Foto: DELFI

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina sabiedrību ar atbildību izturēties pret helikopteru pārlidojumiem – netraucēt pilotiem veikt dienesta pienākumus un neapdraudēt lidojuma drošību, portālu “Delfi” informēja NBS.

Piektdien un sestdien, 22. un 23. februārī, NBS helikopters pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) lūguma divas reizes tika iesaistīts gaisa medicīniskajā transportēšanā, pārvedot kritiski smagus pacientus no Daugavpils uz Rīgu.

Abas lidojuma reizes, pārlidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā tika raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem veikt dienesta pienākumus.

"Gaisa medicīniskā transportēšana, kad cilvēka dzīvībai izšķiroša ir katra sekunde, ir ārkārtīgi svarīga sociāli atbildīga funkcija, ko Nacionālie bruņotie spēki veic sadarbībā ar Specializētās medicīnas centra mediķiem. Tāpēc aicinu sabiedrību respektēt un ar atbildību izturēties pret dienestu darbu, neapdraudot lidojumu drošību," norāda NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Svētdien intervijā "Latvijas Radio" viņš pauda, ka saistībā ar notikušo tiks uzsākta izmeklēšana. "Jebkurā šādā gadījumā tiek veikta dienesta izmeklēšana. Arī Sunākstes pašvaldība ir ieinteresēta, lai papētītu, kuri tika iesaistīti šajā huligāniskajā aktā," klāstīja Kalniņš.

NBS Gaisa spēki kopā ar NMPD speciālistiem regulāri apseko helikoptera nosēšanās laukumus pie slimnīcām. Helikoptera nosēšanās laukumu apzināšana un iekārtošana slimnīcas tiešā tuvumā, izmantojot šim mērķim piemērotas vietas vai slimnīcu tuvumā esošos stadionus, dod iespēju smagi cietušos un saslimušos maksimāli ātri nogādāt slimnīcas operāciju zālē vai intensīvās terapijas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!